Motinos diena Pašyšiuose su muzikos akordais

Motinos diena – tai šventė, kai sveikiname savo mamas ir močiutes. Žodžiu, apkabinimu, gėle ar kita dovana, galbūt – mintimis… Kvapniausi žiedai, skambiausi žodžiai, gražiausios eilės tądien būna skiriami mamoms. Tad gegužės 4-ąją, pasitinkant Motinos dieną, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale praleisti popietę pakviestos mamos ir  močiutės.

Džiugią nuotaiką savo dainomis dovanojo Juknaičių pagrindinės mokyklos Pašyšių skyriaus pradinių klasių mokinių popchoras ( mokytoja Jūratė Šukienė), o bibliotekos darbuotojai pakvietė viešnias dalyvauti linksmame muzikiniame ringe „Spauskim gazą“. Muzikiniame ringe varžėsi penkios komandos: mokyklos, tėvelių, bendruomenės, skaitytojų ir jaunimo. Renginį vedė F. Bajoraičio viešosios bibliotekos specialistai: Informacinio skyriaus vedėja Sandra Jablonskienė ir vyresnysis bibliotekininkas Ovidijus Kulda. Kiekvienai komandai, pasipuošusiai spalvingais kaspinais, buvo suteikti natų pavadinimai: „DO“, „RE“, „MI“, „FA“, „SOL“. Komandos naudojosi bibliotekos turima šiuolaikiška įranga – aktyvaus atsako sistema „Active Vote“. Į klausimus komandų nariai atsakinėjo naudodamiesi pulteliais.

Dalyviams teko atsakyti į įvairius su muzika susijusius klausimus. Reikėjo žinių apie muzikos žanrus, instrumentus, kūrinius, lietuvių ir pasaulio žymiausius kompozitorius, populiarius dainų tekstus, atlikėjus. Žaidėjai, besiklausydami muzikinių klausimų, žinomas dainas dainavo visi kartu.

Susumavus muzikinio ringo „Spauskim gazą“ rezultatus paaiškėjo, kad žaidimo nugalėtoja tapo mamyčių komanda ,, SOL“. Jai atiteko ir pagrindinis prizas – spalvingų puodukų rinkinys, kuris kiekvieną rytą pakvies mamas puodeliui arbatos ir primins smagias renginio akimirkas. Kitoms komandos atiteko paguodos prizai – saldieji bibliotekininkės kepiniai.

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

1 Comment on "Motinos diena Pašyšiuose su muzikos akordais"

  1. Šią dieną išskirtinį savo dėmesį skiriame mamos, močiutėms. Tai sakyčiau labai jautri šventė, visada paliečianti mamos širdį. Mano tiek mažiukai, tiek ir suaugę vaikai niekad jos nepamiršta, lepina ne tik šiltais žodžiais, saldumynais, dėmesiu, bet ir jaukiomis dovanėlėmis, tokią ir praėjusį kartą gavau savo miegamąjam.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*