Mokymų dalyviai studijavo planšečių galimybes

Vasario 19–22 d. Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko kompiuterinio raštingumo kursai vyresniojo amžiaus žmonėms, kurių skaitmeniniai įgūdžiai yra minimalūs ir nepakankami. Šįkart dalyviai mokėsi naudotis planšetėmis bei tobulino įgūdžius naudodamiesi savo išmaniaisiais telefonais. Dažnas prisipažino, jog jaučiasi nedrąsiai ir netgi vengia naudotis išmaniaisiais prietaisais arba naudojasi tik labai maža jų teikiamų galimybių dalimi. Taip yra dėl nepakankamų žinių ir baimės „ne taip kažką nuspausti“. Tokie mokymai rengiami tam, kad kuo daugiau vyresniojo amžiaus žmonių „prisijaukintų“ šiuolaikines išmaniąsias technologijas ir pajustų jų teikiamą naudą.

Mokymų metu dalyviams buvo pateikta trumpa teorinė įžanga: kas yra internetas, jo teikiamos paslaugos bei jungimosi būdai, naršyklės, paieškos programos, žiniatinkliai. Visi susipažino su planšetės valdymo ypatumais bei interneto teikiamomis galimybėmis bendrauti ir susirasti reikiamą informaciją. Kaip žinia, viena esminių išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių ypatybių – mobiliosios aplikacijos. Jų dėka išplečiamos telefono naudojimo galimybės. Dalyviai sužinojo, kam skirtos mobiliosios programėlės, kaip jas įsidiegti savo išmaniuosiuose įrenginiuose.

Pasibaigus mokymams visi susirinkusieji jautėsi žymiai labiau pasitikintys savimi, išmanesni, gebantys susirasti aktualią informaciją interneto platybėse, susisiekti su draugais ir artimaisiais socialiniuose tinkluose, tinkamai prižiūrėti savo įrenginius, kad jie kuo ilgiau tarnautų.

Pernai startavo projektas „Prisijungusi Lietuva“, kurio tikslas – padėti gyventojams išmokti efektyviai, saugiai, atsakingai naudotis informacinėmis technologijomis ir internetu, jo teikiamomis galimybėmis. Projektas bus įgyvendinamas visoje Lietuvoje ir yra nukreiptas į gausią tikslinę grupę – apie 500 tūkst. asmenų, kurie vis dar nesinaudoja internetu arba kurių skaitmeniniai įgūdžiai nepakankami.

Visi, norintys pradėti naudotis kompiuteriu, išmaniaisiais prietaisais, kviečiami registruotis mokymams, kurie prasidės kovo antroje pusėje. Visą informaciją rasite Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje (I aukštas, Tilžės g. 10) arba telefonu (8 441) 77 137.

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresnioji bibliotekininkė

 

Be the first to comment on "Mokymų dalyviai studijavo planšečių galimybes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*