Mokslus baigė dar viena Šilutės meno mokyklos Dailės skyriaus laida

Ketvirtadienį Šilutės meno mokyklos vidiniame kiemelyje baigiamuosius darbus pristatė dvidešimt ketvirtos Dailės skyriaus laidos absolventai. Be Šilutės, šios mokyklos Dailės skyriai taip pat yra Kintuose bei Švėkšnoje. Tad bendrai sudėjus Šilutės meno mokyklos baigimo diplomus šiais metais gavo 23 su dailės pagrindais susipažinę moksleiviai: 15 jų baigė Šilutėje, 3 Kintuose ir 5 – Švėkšnoje.

Šiaip jau nusistovėjo tradicija, kad baigiamųjų dailės darbų pristatymas vyksta kiekviename skyriuje. Tačiau viena moksleivė į Šilutę atvažiavo darbo pristatyti iš Kintų, nes tuo metu ji negalėjo dalyvauti darbų gynime. Ir nors tai buvo viso labo tik vienas darbas, tačiau tai buvo galimybė palyginti skirtingus šių dailės mokyklų bruožus – kintiškės darbas išsiskyrė spalvingumu ir kūrinio detalių gausa. Tuo nuo seno garsėja šis Kintų skyrius. Šiaip visi darbai buvo įdomūs ir saviti.

Diplominių darbų pristatymas – tai trumpas kiekvieno mokinio pasakojimas, kaip kilo mintis imtis būtent tokio darbo, kaip sekėsi tą mintį realizuoti ir kodėl pasirinko tokią jo atlikimo techniką. O rinktis kiekvienas galėjo bet ką, su kuo susipažino per ketverius mokslo metus. Tad susirinkusieji į šį diplominių darbų pristatymą matė ir tapybos, ir grafikos, ir nesenai šioje mokykloje pradėtos kompiuterinės grafikos bei erdvinių – skulptūriškų darbų.

Mokytojai taip pat komentuodavo savo mokinių diplominius kurtus darbus. Šiais metais daugiausiai mokinių turėjo mokytojas Andrius Sirtautas. Be jo, mokinių baigiamiesiems darbams taip pat vadovavo ir Daina Nognienė bei Živilė Skirkevičienė. Diplomantų mokytojai taip pat aptarė šiuos darbus.

Netrukus po šių meno darbų pristatymo, vyko iškilmingas Šilutės meno mokyklos baigimo diplomų įteikimas.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*