Mindaugui Nogaičiui – garbingas įvertinimas

A.Judeikienė nuotrauka.

Gegužės 3 dieną Plungėje, kunigaikščio Mykolo Oginskio rūmuose esančiame Žemaičių dailės muziejuje, buvo pagerbti nuosekliausiai dirbantys Žemaitijos regiono etninės kultūros puoselėtojai. Vienas iš apdovanotųjų – Vilkų Kampe (Švėkšnos seniūnija) gyvenantis puikiai bandonijomis grojantis, jas kolekcionuojantis bei savo krašto muziejų kuriantis režisierius, pedagogas Mindaugas Nogaitis.

Žemaitijos regioninės etninės kultūros globos taryba jau šešerius metus rengia Žemaitijos regiono etninės kultūros puoselėtojų pagerbimo šventę. Be švėkšniškio M. Nogaičio taip pat buvo pastebėti ir įvertinti Laimutė Marytė Varkalienė, kraštotyrininkė iš Šiaulių, Birutė Bartkutė, Jurbarko kultūros centro folkloro grupių „Imsrė“ ir „Imsriukai“ vadovė, Dalia Zabitienė, Skuodo rajono laikraščio „Mūsų žodis“ redaktorė, Kęstutis Vaitkus, gydytojas, folkloristas iš Plungės, Antanas Kontrimas, Telšių rajono Degaičių seniūnijos seniūnas, doc. dr. Filomena Kavoliutė, geografė (Vilnius), Nijolė Rimkienė, karpinių meistrė, Raseinių tautodailininkų grupės pirmininkė ir Rita Ščiglinskienė, dokumentinių filmų režisierė iš Kelmės.

Etninei kultūrai nusipelnius žmones sveikino valdžios žmonės, bendražygiai, draugai. Ne vienas kalbėjęs pastebėjo, kad dauguma žmonių tyliai dirba – tiesiog gerai darydami arba savo darbą, arba skirdami savo laiką pomėgiams – istorijai, kultūrai kalbai.

M.Nogaitis susirinkusiems smagiai pagrojo bei padainavo bandonija.

Parengta pagal Aušros Judeikienės pasakojimą.

Be the first to comment on "Mindaugui Nogaičiui – garbingas įvertinimas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*