Maestro V.Noreika surengė šventę rusniškiams  (VIDEO)

Penktadienį, priešpaskutinį „Muzikuojančios Rusnės salos“ savaitės vakarą, Rusnės evangelikų liuteronų bažnyčioje vyko įspūdingas vokalinės muzikos koncertas „Virgilijus Noreika. Mano Lietuva“.

Jau pats pavadinimas sako, kad čia, istorinėje salos bažnyčioje, dainavo žinomiausias Lietuvos klasikinės vokalinės dainininkas, maestro Virgilijus Noreika. Tuo jis pagrindė savo ne taip senai viename ir paskutiniųjų savo atsisveikinimo koncertų išsakytą teiginį, kad „kai pabaigi dainuoti Didžiosiose scenoje lieka daugybė mažų…“.

Milžiniškos patirties V.Noreikos tenoras bažnyčios erdvėje skambėjo be galo įtaigiai, emocionaliai bei skaidriai, tuo virpindamas gausiai į šį neeilinį koncertą susirinkusių rusniškių bei salos svečių širdis. Ypatingą nuotaiką svečiui kurti padėjo šmaikštus, ir dažnai paslaptingo balso, muzikologo Viktoro Gerulaičio komentaras. Juo prieš kiekvieną dainą jis kūrė mažytę draminę intrigą. Tad susirinkusieji ne tik sužinojo apie būsimą kūrinį, bet ir įvairių detalių apie V.Noreiką bei šiek tiek ir apie atliekamas dainas, jų kompozitorius bei jų sukūrimo aplinkybes.

DSC07725

Drauge į Rusnę atvyko ir vienas iš V.Noreikos mokinių – baritonas Dainius Puišys. Jis papildė meastro, atlikdamas keletą ne mažiau dramatiškų bei įsimintinų dainų. Be to, keletą kūrinių juodu padainavo drauge. O pabaigai dainininkai paliko įspūdingiausią, jau kone dar vienu mūsų šalies himnu tapusią Galinos Savinienės dainą pagal Justino Marcinkevičiaus žodžius „Tai gražiai mane augino“. Ja ir buvo vainikuota šis labai šiltas koncertas Rusnėje. Dainininkams akomponavo pianistė Lina Giedraitytė. Drauge buvo atvykusi V.Noreikos žmona Loreta Bartusevičiūtė – Noreikienė.

Po Rusnės seniūnės Dalios Drobnienės, Salos etnokultūros ir informacijos centro direktorės Birutės Servienė bei šios bažnyčios kunigo Valdo Miliausko padėkos atlikėjams, atskirai buvo padėkota šio koncerto rėmėjams Rasai ir Algiui Mačionams. Po koncerto išėjusiųjų laukė vaišės.

Be the first to comment on "Maestro V.Noreika surengė šventę rusniškiams"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*