Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ dovanos pasiekė ir Šilutę

Susitikimo dalyvių nuotrauka atminčiai.

 Gruodžio 6 d. Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko labdaros akcija, inicijuota labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“. Renginyje dalyvavo Šilutės rajono savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pozingis, labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ direktorė Vaida Mandrijauskaitė bei Seimo nario Alfredo Nausėdos padėjėjas-sekretorius Valentinas Dylertas. Viešnagės tikslas – populiarinti šį paramos ir labdaros fondą, kurio steigėjai yra Lietuvos Respublikos Seimo narys Ramūnas Karbauskis bei žymus Lietuvos muzikos atlikėjas Andrius Mamontovas. Su fondu bendradarbiauja Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius (pirmininkas Kęstutis Urba) ir Lietuvos rašytojų sąjunga (pirmininkas Antanas A. Jonynas).

Fondo iniciatyva rengiamas nacionalinis vaikų literatūros konkursas, kurio užmojai kilnūs – kviesti jaunuosius kūrėjus debiutuoti, pastūmėti lietuvių vaikų literatūros raidą, atnaujinti ir papildyti vaikų bibliotekų fondus, inicijuoti bibliotekėlių atsiradimą vaikų darželiuose, ligoninėse, bendruomenėse, skatinti jaunųjų skaitytojų skaitymą, knygos kūrėjų ir iliustruotojų partnerystę, kt.

Šilutiškiai džiaugiasi, kad šiais metais šie geradariai viešojoje bibliotekoje apsilankė jau antrą kartą. Renginyje dalyvavo F. Bajoraičio viešosios bibliotekos socialiniai partneriai: Šilutės miesto ir rajono ugdymo pedagogai, mokyklų bibliotekininkai, nevyriausybinių organizacijų atstovai. Jiems padovanoti labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ knygų rinkiniai-bibliotekėlės, kurias sudarė 18 egzempliorių leidinių. Visus juos pasveikino Šilutės rajono savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pozingis ir p. Valentinas Dylertas. Jauniesiems skaitytojams palinkėta naudotis ne tik šiais laikais taip reikalingu kompiuteriu, bet ir užsukti į bibliotekas, skaityti, draugauti su knygomis.

Renginio metu direktorė Vaida Mandrijauskaitė auditorijai pristatė visas atvežtas knygeles. Tai Ramunės Savickytės apsakymas „Adelės dienoraštis. Žiema“. Autorė pati iliustravo antrąją knygą apie Adelę. Ketvirtokė Adelė dienoraštyje aprašo spalvingą savo kasdienybę, santykius su draugais, mokytojais ir tėvais, aptaria įvairiausius vaikui kylančius klausimus: ar yra Kalėdų Senelis, kas yra Kalėdos, meilė, atsakomybė, netektis. Kalbėta ir apie Rebekos Unos apysaką „Aš esu Tomas, seklys“. Šioje knygoje aprašomi seklio Tomo nuotykiai kaime 1986 m. vasarą, kai vaikai labai linksmai gyveno, nes neturėjo nei kompiuterių, nei išmaniųjų telefonų, o kramtomoji guma ir bananai buvo didžiausia retenybė. Kita apysaka – Gajos Gunos Eklės „Brolis, kurio nereikėjo“. Bibliotekų lentynas papildys ir šios knygos: Ilonos Ežerinytės „Šunojaus diena“, Giedrės Rakauskienės „Dramblys ir antis“, Linos Darbutaitės „Baltas dangus“, Mariaus Marcinkevičiaus eilėraščių knygelė „Voro koja“, Gintarės Adomaitytės pasakų rinkinys „Debesėlis ieško vardo ir kitos pasakos“.

Pristatyti knygą „Skudurinukė“ pakviesta pati autorė Ignė Zarambaitė – Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkė, apdovanota labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“, kaip 2015 metų konkurso geriausio debiuto autorė. Jaunoji knygų kūrėja papasakojo ir apie savo kūrybinio kelio bei jos bendradarbiavimo su minėtu fondu pradžią.

Jaunieji skaitytojai su šiomis naujomis ir įdomiomis knygomis gali susipažinti užsukę į Šilutės miesto ir rajono bibliotekas.

Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ akcija tapo dar prasmingesnė, nes įsiliejo į gražų prieškalėdinį laikotarpį – gerų darbų metą bei Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą akciją „Knygų Kalėdos“.

Renginio organizatoriai dėkingi Šilutės pirmosios gimnazijos 2 klasės mokinei Gretai Lozoraitytei, kuri akordeono garsais susitikimui suteikė muzikinę spalvą.

Vita Gerulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja

Be the first to comment on "Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ dovanos pasiekė ir Šilutę"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*