Kūrybinėse dirbtuvėse gaminti dirbiniai iš odos

Pašyšiuose.

Išmokyti kuo daugiau rankdarbių technikų ir sudominti bibliotekos lankytojas – tokiu tikslu organizuojamos įvairios edukacinės veiklos suaugusiems. Tad ir papuošalų iš odos gaminimo edukacinis užsiėmimas ,,Moteriški niekučiai“, vykęs gegužės 11 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale, yra viena iš kūrybinių ieškojimų „skrynelių“.

Pradžiamokslio pamokėlę darbui su oda vedė Šilutės pirmosios gimnazijos technologijų mokytoja, tautodailininkė Nijolė Titienė. Kurti gaminius iš odos yra išties įdomus užsiėmimas. Kūrybinių dirbtuvių metu Pašyšių moterys susipažino su oda, jos apdirbimo technika, įvairių įrankių naudojimu bei gavo neįkainojamų patarimų. Vėliau edukacinio užsiėmimo dalyvės iš odos gamino papuošalus ir įvairius aksesuarus. Pirmai pažinčiai su oda pedagogė parinko vieną iš jų gamybos būdų – tai tūrinės formos išgavimas kaitinant formą. Tokiu būdu galima pasigaminti kelių sluoksnių gėlės, geometrinę ar bet kokią kitą išradingą formą. Šiuos aksesuarus galima panaudoti kaip segę, pakabutį ant kaklo, raktų, rankinės aksesuarą, plaukų, avalynės, drabužių dekorą, apyrankę ir kt.

Reljefiniai odos dirbiniai daromi iš natūralios odos, kai naudojant kartoną, medį ar kitas gamtines medžiagas iškeliamas reljefas. Šia technika gali būti kuriami įvairūs aksesuarai: apyrankės, auskarai, vėriniai, pakabukai, segės, paveikslėliai, knygos viršeliai, papuošalų dėžutės. Būtent ši technika atsispindėjo ir Šilutės pirmosios gimnazijos mokinių dirbinių iš odos parodoje ,,Miniatiūros“. Pašyšių bibliotekos lankytojai su šios parodos eksponatais ir edukacinio užsiėmimo „Moteriški niekučiai“ metu sukurtais darbais gali susipažinti iki birželio 6 d.

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Be the first to comment on "Kūrybinėse dirbtuvėse gaminti dirbiniai iš odos"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*