Kultūrinis Šilutės sezonas prasidėjo nuotaikingu filmu

Penktadienį, rugsėjo 6 dieną, animaciniu filmu visai šeimai „Karalienės korgis“ naująjį sezoną pradėjo Šilutės kultūros ir pramogų centras. Tai buvo pirmas kartas, kai jis prasidėjo ne savo patalpose – filmas buvo rodomas Šilutės Vydūno gimnazijos aktų salėje.

Laikinai išsikelti ir kitaip organizuoti kultūrinę veiklą teko dėl pagaliau prasidėjusio ilgai lauko Šilutės kultūros ir pramogų centro pastato remonto. Be šiokių tokių kosmetinių padažymų ar patvarkymų, rimčiau pastatas nebuvo remontuotas nuo pat jo atidarymo 1986 metais. Šilutės kultūros ir pramogų centro pastato remontas turėtų trukti apie porą metų.

Tad nuo šiol Šilutės Vydūno gimnazija bus viena iš erdvių, kurioje bus rengiami Kultūros ir pramogų centro renginiai. Kultūros darbuotojai džiaugėsi labai šiltu gimnazijos vadovybės bei aptarnaujančio personalo sutikimu bei visokeriopa pagalba rengiantis pirmam renginiui. Nors dar reikės kai ką labiau pritaikyti, tačiau šios mokyklos aktų salė yra labai nebloga vieta miesto kultūriniams renginiams.

Rugsėjo mėnesį Šilutės Vydūno gimnazijos aktų salėje bus rodomi du filmai ir surengtas koncertas. 26 dieną čia dainuos Edmundas Kučinskas. Rugsėjo 24 d. vyks filmo „Nijolė“ premjera. Tai dokumentinis pasakojimas apie garsią Kolumbijos menininkę, šalies sostinės Bogotos mero Antano Mockaus motiną Nijolę Šivickas. Į filmo premjerą kartu su kūrybine grupe atvyks ir pats A. Mockus, turintis šaknų mūsų krašte – po filmo vyks susitikimas ir pokalbis su juo. O jau ateinantį penktadienį, rugsėjo 13 dieną, čia bus parodyta nauja lietuviška komedija „Vestuvės“. Bilietai į visus renginius iš anksto parduodami Šilutės kultūros ir pramogų centro administracinėse patalpose Liepų g. 16. O renginio dieną – 2 valandos prieš patį renginį jo vietoje. Bilietus galima rezervuoti telefonu 51518.

Ne vienas renginys taip pat vyks Liepų g. 16. Nuo spalio mėnesio čia vėl bus pradėti rodyti nekomerciniai „Scanoramos“ filmai, planuojami ir kitokie renginiai. Kai kurie koncertai vyks ir H. Šojaus konferencijų salėje. Pirmasis – spalio 18 dieną vyks grupės „Picaso“ 20-mečiui skirtas koncertas.

Apie visus numatomus renginius galima sužinoti Šilutės kultūros ir pramogų centro internetinėje svetainėje www.silutekpc.lt, feisbuko paskyroje www.facebook.com/siluteskulturoscentras bei mieste iškabintuose skelbimuose. Informacijos taip pat galima teirautis paskambinus telefonu 77113.

Šilutės kultūros ir pramogų centro informacija.

Be the first to comment on "Kultūrinis Šilutės sezonas prasidėjo nuotaikingu filmu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*