Kristijonas Donelaitis. 4 pamokymai

Grožinės lietuvių literatūros pradininku laikomas Kristijonas Donelaitis buvo neeilinė, universalių gebėjimų asmenybė, tarsi iš Renesanso epochos nužengęs kūrėjas. Greta išskirtinio literatūrinio talento, jis atsiskleidė kaip kompozitorius, kūręs bažnytinę muziką, nagingas meistras, sukonstravęs fortepijoną, barometrą, laikrodį, kaip žemės žmogus, mokėjęs žemę dirbti ir mylėti.

Literatūrologai iki šiol diskutuoja, ar vaizdingi Kristijono Donelaičio pamokslai turėjo įtakos  „Metų“ poemai gimti, ar Tolminkiemio parapijos tikintiesiems iš sakyklos skambėdavo kuriamo šedevro ištraukos. Šioje programoje į šį disputą žvelgiama savitu žvilgsniu – poemos tekstai surinkti į vientisą siužetą – pasakojimą, kurio metu skamba keturi Kristijono Donelaičio pamokslai lietuvninkams.

Koncertinė programa pavadinta „Kristijonas Donelaitis. 4 pamokymai“. Pamokslininko ir pasakotojo vaidmenį atliks nacionalinio Kauno dramos teatro aktorius Dainius Svobonas, organiškai į siužetą įkomponuotas, įvairiais senosios Lietuvos tautiniais instrumentais tautiniu stiliumi grojantis Artūras Sinkevičius.

Renginys vyks spalio 27 dieną 16 valandą Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčioje.

Vurs-a

Arturas Dainius2

Be the first to comment on "Kristijonas Donelaitis. 4 pamokymai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*