Kovo 11-tij Švėkšnos Tradicinių amatų centre

Kovo 11-oji – atgimusios Lietuvos šventė, garbės ir orumo atkūrimo diena, kuri kiekvieno lietuvio širdyje yra ne tik istorinė data, bet ir visų kartų ateities šauklys.

Tradicinių amatų centre kovo 12-ąją dieną rinkosi švėkšniškiai, norėdami paminėti vilties ir laisvės šventę. Renginį pradėjo jaunosios kartos atstovė iš Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos Dominyka Ambroževičiūtė, kuri pristatė savo darbų parodą „Mada tautiškai“. Šiai jaunai mados fotografei puikiai pavyko suderinti tautinius kostiumus ir šiuolaikinę modernią fotografiją. Papasakojus apie darbo užkulisius ir idėjos gimimo istoriją, Dominyką palinkėjo visiems susirinkusiems atrasti tautinio kostiumo emociją kasdienybėje.

Ta emocija Žemaitijos regiono tautinius kostiumus pristatė ir Inkaklių kaimo kapela „Ašvėlė“, kurie visus susirinkusius pasveikino eilėmis. Na, o Švėkšnos miestelio seniūnas Alfonsas Šeputis dar kartą apžvelgė visam Šilutės rajonui svarbų praėjusių metų įvykį – šimtmečio žygį ir pristatė Šilutės TV filmą „Nepriklausomybės akto kelionė“.

Po filmo peržiūros Tradicinių amatų centro darbuotojos visus vaišino kava bei saldumynais ir ragino pasitaikius progai pakalbėti apie savo Lietuvą, apie joje gyvenusius ir gyvenančius žmones, kurie visais laikais garsino mūsų šalį ir tebegarsina. Valstybę kuriame mes ir ji tokia, kokios esame verti. O didžiuotis tikrai turime kuo.

Viktorija Binkulienė,
Šilutės turizmo informacijos centro filialo,
Tradicinių amatų centros Švėkšnoje
kultūrinės veiklos vadybininkė

Be the first to comment on "Kovo 11-tij Švėkšnos Tradicinių amatų centre"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*