Kintuose pagerbtas Vydūnas

Usėnų etnografinio teatro spektaklis „Vyrai“. Vadovė ir režisierė Jūratė Daugalienė.

Kovo 22-tą Kintuose iškilmingai ir gražiai buvo paminėtas Mažosios Lietuvos filosofo, rašytojo kultūrininko Vydūno – Vilhelmo Storostos 150 jubiliejinis gimtadienis.

Kintų Vydūno kultūros centro darbuotojai drauge su partneriais bei svečiais Vydūno jubiliejaus proga surengė keletą renginių. Vidurdienį muziejuje vyko „Protų mūšis“, kuriame jėgas išmėgino kintiškiai moksleiviai. Šiam pasibaigus visuomenei buvo pristatyta atnaujinta Vydūno muziejaus ekspozicija „Pamatyk – išgirsk – paliesk – pajausk“. O viską užbaigė Kintų pagrindinės mokyklos daugiafunkciame centre surengtas atminimo vakaras.

Vienas pagrindinių akcentų čia buvo Lietuvos banko Vydūno jubiliejui išleista sidabrinė 20 eurų moneta. Ji ne tik buvo viešai pirmą kartą pristatyta, bet kai kuriems nusipelniusiems asmenims bei įstaigoms buvo įteikta.

Sveikino ne tik oficialūs asmenys, bet ir Kintų Vydūno kultūros centro partneriai, draugai. Būta ir dovanų – viena įspūdingiausių, kurią įteikė Klaipėdos dramos teatro atstovas – čerpė nuo namo stogo, kur Tilžėje iki 1944 metų gyveno Vydūnas. 1988 metais stogas buvo remontuojamas ir keičiamas skarda. Perduota muziejui istorinė čerpė nuo šiol tapo Vydūno istorijos dalimi.

Kaip ir dera, visiems kalbėjusiems bei vėliau menines programas parodžiusiems, Kintų Vydūno kultūros centro direktorė Rita Tarvydienė įteikė po simbolinį riešutų pundelį. Jie dažnai būdavo pagrindinis Vydūno maistas.

Įspūdingai šio vakaro metu dainavo Šilutės mišrus choras „Vox Libri“. Jie atliko keletą Lietuvos šimtmečiui skirtos Lietuvos dainų šventės repertuaro dainų. O Vydūno 150 metų jubiliejui skirtą vakarą Kintuose užbaigė Usėnų etnografinio teatro aktoriai. Jie parodė Vydūno komediją „Vyrai“.

Be the first to comment on "Kintuose pagerbtas Vydūnas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*