Kintų muzikos festivalyje – susitikimas su garsiu latvių kompozitoriumi ir kino režisiere

Penktąjį kartą vyksiantis Kintų muzikos festivalis šiais metais savo dėmesį skirs garsiam ir pasaulyje pripažintam latvių kompozitoriui Peteriui Vaskui, kuris mini garbingą 70-ies metų jubiliejų.

Jau liepos 15 d. festivalio organizatoriai klausytojus pakvies ne tik į atidarymo koncertą, kuriame skambės kompozitoriaus Peterio Vasko muzika, atliekama violončelės virtuozo Vytauto Sondeckio, smuikininkės Augustos Jusionytės, dirigento ir kompozitoriaus Gedimino Gelgoto vadovaujamo Naujų idėjų kamerinio orkestro NIKO bei latvių choro  INTIS, bet ir į išskirtinį prieškoncertinį susitikimą su pačiu maestro P. Vasku.

Dar nepasibaigus šventinėms festivalio atidarymo nuotaikoms, publikos laukia istorinio dokumentinio kino seansai, kurių metu bus parodyti latvių režisierės ir kino studijos „Sibiro vaikai“ įkūrėjos Dzintros Gekos filmai. Apie skaudžią Antrojo pasaulinio karo metų Latvijos istoriją bei sudaužytus žmonių likimus pasakojanti kūrėja, pirmą kartąLietuvoje pristatys 2015 ir 2016 m. sukurtus filmus. Dzintra Geka kino juostoje „God‘s Lost Sparrows“ nagrinėja skaudžią Latvijos okupacijos ir priverstinės gyventojų emigracijos temą. Tuo tarpu „The Fathers Over There“ žiūrovams atskleis dramatišką Sibiro tremtinių pasipriešinimo ir pabėgimo iš lagerio istoriją.

Liepos 15 d. 18.30 val., Kintų Vydūno kultūros centre – prieškoncertinis susitikimas su latvių kompozitoriumi Peteriu Vasku.

20 val., Kintų katalikų bažnyčioje – Kintų muzikos festivalio atidarymo koncertas.

22.30 val.  Senojoje Kiminių Sodyboje „The Fathers Over There“  – latvių režisierės Dzintros Gekos filmo peržiūra.

Liepos 16 d. 12.00 val., Kintų Vydūno kultūros centre – antrojo režisierės Dzintros Gekos filmo „God‘s Lost Sparrows“  peržiūra, dalyvaujant pačiai režisierei. Po filmo- diskusija su autore.

1 Comment on "Kintų muzikos festivalyje – susitikimas su garsiu latvių kompozitoriumi ir kino režisiere"

  1. Ačiū poniai Audrai už puikią šventę. Susitikimas su latvių kompozitoriumi buvo šiltas ir įdomus, o koncertas bažnyčioje įspūdingas. Puikiai praleistas vakaras.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*