Jomarku prasidėjo kultūros renginių metai Vilkyškiuose

Šeštadienį vilkyškiečius ir jų svečius džiugino ne tik pavasariškai šildanti saulė, bet ir triukšmingas miestelyje prasidėjęs jomarkas. Jo metu Vilkyškiai paskelbti Mažąja kultūros sostine. O tuo pačiu ir pristatyti visus metus vyksiantys renginiai.

Karieta atvykę dvaro ponas (seniūnas Darius Jurkšaitis) ir ponia (bendruomenės pirmininkė Laura Grodeckienė) paskelbė jomarko bei visų šių metų Mažosios kultūros sostinės renginių pradžią. Dvariškiai palinkėjo atvykusiems gerų pirkinių, puikių prizų loterijoje ir šauniai praleisti laiką Vilkyškių dvare, klausantis liaudiškos muzikos kapelos „Kamana“ iš Sartininkų.

Jomarko dalyvius su švente pasveikino Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis ir atvykę 2016 metų Mažųjų kultūros sostinių atstovai iš kaimyninių Šilutės ir Tauragės rajonų – Juknaičių ir Pagramančio gyvenviečių.

Iš virš 50 jomarke savo darbus siūliusių prekybininkų buvo galima įsigyti įvairių dalykų: kalviškų metalo gaminių, medžio drožėjų, žvakių gamintojų dirbinių ir kitų gėrybių. Būta ir pyragų, sūrių bei kitokių gardėsių. Tačiau jų jau pradėjo trūkti mugei tik įpusėjus. Kaip sakė organizatoriai – tai pamoka jiems ir reklama kitų metų jomarko prekybininkams, nes norinčiųjų pirkti buvo devynios galybės.

Šventės pabaigoje Vilkyškių dvaro ponia dėkojo jos rengėjoms – pagrindinei jomarko koordinatorei – Vietos veiklos grupės „Pagėgių kraštas“ administracijos vadovei Rasai Stonienei, dvaro ekonomei Svetlanai Jašinskienei ir dvaro virtuvės pagrindinei šeimininkei Danutei Bardauskienei. Abi jos patalkininkauti atvyko iš Pagėgių  Kultūros centro. Dėkota seniūnijos darbuotojams, bendruomenės žmonėms, savanoriams iš jaunimo klubo „KEY“.

Ponia taip pat pakvietė visus į būsimus kultūros sostinės renginius. Balandžio 7 dieną prasidės renginių ciklas, skirtas žymaus rašytojo Johaneso Bobrovskio 100-osioms gimimo metinėms paminėti. O balandžio 9 dieną – numatytas tarptautinio vargonų muzikos festivalio Vilkyškiuose atidarymo renginys. Daugiau apie būsimus renginius rasite čia.

Sigito Stonio nuotraukos.

Be the first to comment on "Jomarku prasidėjo kultūros renginių metai Vilkyškiuose"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*