Jaunasis talentas Kasparas Mikužis grojo namuose – Šilutėje

Londono Karališkoje muzikos akademijoje šiandien studijuojantis ir grojantis didžiosiose Londono salėse ir ne tik pianistas Kasparas Mikužis pirmadienio vakarą surengė rečitalį savo mokykloje – Šilutės meno mokykloje.

Kasparas savo rečitalyje atliko Frederiko Šopeno – Keturi skerco.

Rečitalis – vieno atlikėjo koncertas. Kartais rečitaliu vadinamas kamerinis koncertas, kurio programoje atliekama vieno kompozitoriaus kūriniai. Rečitalio terminą pirmąkart 1840 metais pavartojo Ferencas Listas, taip pavadindamas savo koncertus Londone.

K. Mikužis ir jo pianino mokytoja Liuda Kašėtienė Mikkelsen.

Gausiai susirinkusiems Kasparo gerbėjams atlikėją pristatė jo pianino mokytoja Liuda Kašėtienė Mikkelsen. Valanda neprailgo, klausantis muzikos ir Kasparo pasakojimo apie kompozitorių F. Šopeną bei jo kūrinius, kuriuos Kasparas atliko atmintinai. Artėjančių Kalėdų šviesoje tai puiki dovana Šilutės bendruomenei.

Per pertraukėles tarp kūrinių, Kasparas papasakojo, kad pianinas – toks instrumentas, kuris reikalauja daug darbo, pastangų, tačiau jis randa laiko paplaukioti baseine ir pabūti su draugais. Londone gyventi brangu, tačiau yra jaunųjų muzikantų paramos fondai, padeda tėvai. Papasakojo, kad jam labiausiai patinka ketvirtasis skerco, kuris yra švelnesnis, labiau banguojantis. „O kai išmokau atmintinai šį kūrinį, išmokau ir tris pirmuosius ir sujungiau juos į vieną koncertą, nors jie nėra tarpusavyje glaudžiai susiję“, – tęsė pasakojimą jaunasis muzikantas.

Nors ir nesame labai geri muzikos ir atlikimo žinovai, tačiau negalėjome atsistebėti įspūdingu Kasparo muzikavimu. Internete daugybė jo nuostabių vertinimų: Canon Maxton, „Talent Unlimited Music“ įkūrėja Londone, apie vieną Kasparo koncertą sakė – „Kasparas Mikužis – nuostabus pianistas, jis atliko Mocartą ir Šopeną su gražia artikuliacija ir spalva. Būnant tokiam jaunam, jo muzikalumas įspūdingas. Džiugu išgirsti naujų niuansų ir interpretacijų atliekant Šopeną“. „Jis yra jaunatviškas talentas, kuris išdrįsta susidurti su dideliais iššūkiais savo gebėjimų pažinime. … nuostabūs techniniai gebėjimai, ritmo pojūtis ir įdomios interpretacijos“, – rašoma kitame atsiliepime.

Paklaustas, kokie jo artimiausi planai, paatviravo, kad laukia savo rečitalio The Bridgewater Hall Mančesteryje jau vasario mėnesį. Atliks M. K. Čiurlionio, Rachmaninoff ir Barber muziką ir nekantriai laukia pasirodymo.

Užburiantis talentas ir nuoširdumas. Buvo daug linkėjimų sėkmingai mokytis ir tęsti karjerą, garsinti savo miestą ir šalį. Kasparas taip pat palinkėjo visiems gražių artėjančių švenčių ir mielai fotografavosi.

Be the first to comment on "Jaunasis talentas Kasparas Mikužis grojo namuose – Šilutėje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*