Jaukus Advento vakaras šalia bažnyčių paveikslų

Kultūrinėje Šilutės F.Bajoraičio bibliotekos palėpėje, skambant svajingai pianino melodijai su ją palydinčiu ilgesingu, giesmę primanančiu dainavimu, buvo atidaryta paroda „Mažosios Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios. Dievo namų didybė“.   

13 iš 35 Mažosios Lietuvos krašto buvusių bažnyčių atvaizdų popieriaus lapuose sukūrė Eugenijus Šuldiakovas. Pristatydamas parodą autorius kalbėjo, kad nuo seno jaučia ypatingus sentimentus vis sparčiau į užmarštį nueinančiam Mažosios Lietuvos kraštui. Tad, kiek galėdamas, stengiasi prisidėti prie jo išsaugojimo, o jei galima – ir atkūrimo. Ypatingą impulsą šiai veiklai davė liūdnas Plaškių bažnyčios likimas. Nekreipiant į ją dėmesio, ji sunyko labai nesenai. O tai buvusi viena gražesnių krašto bažnyčių, kurios statybai prieš daugiau nei šimtą metų vietos gyventojai suaukojo labai nemažus pinigus.

Pristatydamas parodą E.Šuldiakovas trumpai papasakojo apie kiekvieną akvarele savo nulietą bažnyčią. Nors daugelio tiesiog jau nebėra ir jas jis piešė iš atvirukų, tačiau atrodė, kad dalininkas lankėsi kiekvienoje – taip gyvai paveiksluose buvo perteikti jo įspūdžiai.

Ypatingą šios parodos atmosferą autoriui padėjo sudaryti pianinu skambinusi Tatjana Petravičienė bei dainuojanti Laima Birbalienė. Jų melodija svajingai vilnijo į aukštybes, užburdama susirinkusiuosius savo ramumu. Tuo metu ekrane buvo rodomi T.Petravičienės pastebėti ir nufotografuoti šio krašto vaizdai.

Visi trys kūrė labai jaukią Advento nuotaiką, kuria mėgavosi būrelis šilutiškių, penktadienio pavakare atėjusių į biblioteką.

Be the first to comment on "Jaukus Advento vakaras šalia bažnyčių paveikslų"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*