Šilutiškiai Smalininkuose – karinės aviacijos ir motociklų šventėje

Skelbimui naudota nuotrauka - iš Lietuvos aviacijos muziejaus archyvo.

Birželio 8 d., šeštadienį, Smalininkuose vyks „Motojurginės 2019“ – motociklų šventė, skirta Lietuvos karo aviacijos 100 metų sukakčiai paminėti. Skraidys sraigtasparniai, lakstys plieniniai žirgai, bus demonstruojama karinė technika bei įranga. Greta visa to – Šilutės aviacinės technikos konstravimo ir modeliavimo klubas „Skrydis“, kurio nariai ne tik daro istorinių lėktuvų modelius, bet ir valdydami juos radijo bangomis, skraido danguje. Ir be visa ko – rengia tokių savo rankomis atkurtų lėktuvų akrobatinio skraidymo varžybas. Tai taip pat bus demonstruojama Smalininkų danguje.    

Lietuvos karo aviacija ir motociklizmo tradicijos neatsiejamos. Lakūnai buvo vieni motociklizmo judėjimo Lietuvoje iniciatorių. Steponas Darius, Pranas Hiksa, Antanas Stašaitis, Jaronimas Garolis, Juozas Jankauskas ir kiti buvo prisiekę motociklininkai, motoralių dalyviai. Lakūnai motociklais važinėjo tarnybos metu ir laisvalaikiu, tai daro  daugelis lakūnų ir dabar. Motociklininkai iš lakūnų yra perėmę ir aprangą.

Šiems ryšiams paminėti birželio 8 d., šeštadienį, Smalininkų kartodrome vyks „Motojurginės 2019“. Renginys nemokamas! Programa:

8.00 – 12.00: Motociklininkai individualiai kviečiami aplankyti tarpukario lakūno – partizano Juozo Kasperavičiaus tėviškę (Juknaičių km. Jurbarko r.), sustoti prie Romualdo Marcinkaus gimtojo namo, įmušti įvartį garsaus tarpukario lakūno ir futbolininko Romualdo Marcinkaus vardo stadione, nusipirkti atsigerti kavos Jurbarke, Dariaus ir Girėno g., įsikūrusioje kavos ir saldumynų parduotuvėje „Tavo skoniui“, užsukti į Smalininkų Lidijos Meškaitytės mokyklą, kurioje karinių oro pajėgų Sraigtasparnių eskadrilės lakūnai organizuoja stovyklas moksleiviams „Sakale, lėk”. Papildomai kviečiame aplankyti partizanų vado generolo Jono Žemaičio bunkerį.  Aplankydami šias vietas ne tik sužinosite rajono istoriją, bet įgysite galimybę dalyvauti aviacinėje loterijoje popietinėje renginio dalyje.

12.30 – 14.00: Motociklininkų paradas Smalininkai – Jurbarkas – Viešvilė – Smalininkai.

Jurbarke motociklininkai trumpai sudalyvaus lakūno Romualdo Marcinkaus vaikų futbolo  turnyro uždaryme, o Viešvilėje motociklininkus ir jų plieno žirgus palaimins Viešvilės parapijos klebonas.

Nuo 14.30: Smalininkų kartodrome vyks linksmos motociklininkų varžybos, bus demonstruojamos dviratės, triratės ir keturratės technikos galimybės, renkamas Motojurginių plieno žirgas.

Pamatysite netradicines kartingų lenktynes, kuriose varžysis mėgėjas, sportininkas – vaikas ir suaugęs profesionalas. Šventės dalyvius sveikins parašutininkai,  savo technikos gebėjimus demonstruos Šilutės aviacinės technikos konstravimo ir modeliavimo klubas „Skrydis“, išvysite Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų sraigtasparnių parodomąją programą. Esant palankiomis sąlygomis sraigtasparnius bus galima apžiūrėti iš arčiau.

Šventės metu bus galima susipažinti su  oro gynybos bataliono ginkluote, pamatyti (bet ne išbandyti) katapultavimo kėdę, karinėse oro pajėgose naudojamą gelbėjimo įrangą, parasparnio 3D simuliatorių.

Šventėje gros Karinių oro pajėgų orkestras, roko grupė „Floki“, šoks Jurbarko kultūros centro merginų šokių kolektyvas „Dona“. Bus galima atsigaivinti gėrimais, pavalgyti karšto maisto, o vaikams – pašokinėti ant batutų.

Kontaktai:

Arvydas Griškus, Mažosios Lietuvos Jurbarko krašto kultūros centro direktorius
[email protected].
Mob. +370 607 95 971

Renginio organizatoriai:
Mažosios Lietuvos Jurbarko krašto kultūros centras
Smalininkų kartodromas
Daivaras Locaitis
Lietuvos kariuomenės karinės oro pajėgos

IMG_1195

Istoriniai lėktuvai: ANBO-4 (ant kapoto) ir atkuriama Dariaus ir Girėno LITHUANICA (ant stogo viršaus).

Istoriniai lėktuvai: ANBO-4 (ant kapoto) ir atkuriama Dariaus ir Girėno LITHUANICA (ant automobilio stogo viršaus).

Netolimų dienų ir istoriniai šilutiškių sukonstruoti lėktuvai.

Netolimų dienų ir istoriniai šilutiškių sukonstruoti lėktuvai.

Smalininkų „Motojurginės 2019“ šventės skelbimas - plakatas.

Smalininkų „Motojurginės 2019“ šventės skelbimas – plakatas.

Be the first to comment on "Šilutiškiai Smalininkuose – karinės aviacijos ir motociklų šventėje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*