Įpusėjo tarptautinis ekslibrisų konkursas „Ex Libris. Vilhelmui Storostui-Vydūnui – 150“

Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka, organizuojanti tarptautinį ekslibrisų konkursą „Ex Libris. Vilhelmui Storostui-Vydūnui – 150“, jau gali pasidžiaugti sulaukusi 38 ekslibrisų iš 11 dailininkų. Konkursui savo darbus jau atsiuntė 11 kūrėjų iš Lietuvos ir 8 – iš užsienio šalių: Rumunijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Slovėnijos, Bulgarijos, Norvegijos, JAV. Gauta ekslibrisų, sukurtų Vydūno vardu pavadintoms įstaigoms ir organizacijoms.

Konkurso dalyviai savo darbuose naujai įvertina ir interpretuoja Lietuvos kultūrai ir istorijai nusipelniusio filosofo, rašytojo, dramaturgo, publicisto, kultūros veikėjo Vydūno gyvenimą ir kūrybinį palikimą, aktualizuoja ir įprasmina jo filosofines bei humanistines mintis profesionalioje kultūroje, atspindi istorinę aplinką, asmenybes, reiškinius Vydūno gyvenimo ir veiklos kontekste.

Džiugu, kad nemažo susidomėjimo konkursas sulaukė tarp užsienio šalių dailininkų. Norėtųsi pakviesti aktyvesniais tapti bei jame dalyvauti ir Lietuvos kūrėjus.

Bendradarbiaudami su Lietuvos dailininkų sąjunga ir Vydūno draugija sudarysime ekslibrisų konkurso vertinimo komisiją, kuri vertins kiekvieną konkursui pateiktą ekslibrisą. Meniškiausių darbų autorių lauks apdovanojimai, piniginės premijos, diplomai. Visi konkurse dalyvavę autoriai gaus dovaną – išleistą konkursui pateiktų ekslibrisų katalogą. Bus surengtas baigiamasis renginys – paroda su pristatymu.

Išsamesnę informaciją apie tarptautinį ekslibrisų konkursą „Ex Libris. Vilhelmui Storostui-Vydūnui – 150“ rasite Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos interneto svetainėje www.silutevb.lt. Čia galėsite susipažinti su lietuvių ir užsienio kalbomis pateiktais konkurso nuostatais, gauti informacijos apie Vydūną ir kt.

Lietuvos ir užsienio dailininkų sukurtų ekslibrisų laukiama iki rugpjūčio 20 dienos.

Nijolė Budreckienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Bibliotekininkystės ir kraštotyros skyriaus vedėja

Konec Alojz. Slovėnija.

Konec Alojz. Slovėnija.

Krzysztof-Marek-Bak-Lenkijaexlibris-1

Krzysztof Marek Bak. Lenkija.

Larsen-Torill-Elisabeth-Norvegija-1

Larsen Torill Elisabeth. Norvegija.

Be the first to comment on "Įpusėjo tarptautinis ekslibrisų konkursas „Ex Libris. Vilhelmui Storostui-Vydūnui – 150“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*