Intelektualiose žaidynėse „Gink, saugok, padėk, bet išlik…“ siautėjo gangsteriai

Rugsėjo 27-ąją, minint Angelų sargų arba Policijos dieną, septintąjį kartą Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje susirinko policijos pareigūnai iš Šilutės, Tauragės, Šilalės bei Pagėgių komisariatų, pasieniečiai, kariškiai, policijos rėmėjai, Probacijos, Vaiko teisių apsaugos tarnybų ir Šilutės visuomenės sveikatos biuro specialistai. Pirmą kartą žaidynėse dalyvavo Šilutės aeroklubo nariai. Komandos varžėsi  intelektualiose žaidynėse „Gink, saugok, padėk, bet išlik…“.  Renginys organizuotas kartu su Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato  (TAVPK) Šilutės rajono policijos komisariatu.

Šių metų renginio tema – gangsteriai ir mafija, o įsijausti į šią atmosferą padėjo bibliotekininkai, apsirengę gangsterius imituojančia apranga. Dalyvių laukė azartiškas, pavojingas ir kraują kaitinantis gangsterių pasaulis, iš kurio „gaujos“ galėjo ištrūkti tik praturtėjusios ne tik prizais, bet ir žiniomis, bendravimu, smagiomis akimirkomis. Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Virgilijus Pozingis, kuris sveikino visus renginio dalyvius su artėjančia profesine švente bei šmaikštaudamas minėjo, kad biblioteka greitu metu galės perimti policijos veiklą. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Mindaugas Noreikis ir Šilutės rajono policijos komisariato viršininkas Artūras Mikalauskas bibliotekai padovanojo tortą, papuoštą renginį simbolizuojančiu ženklu – gangsteriu. Tortą priėmė ir pareigūnus artėjančios Angelų sargų šventės proga sveikino F. Bajoraičio viešosios bibliotekos direktorė Laima Dumšienė, kuri palinkėjo komandoms visokeriopos sėkmės, smagaus ir nepamirštamo renginio.

Žaidynes sudarė penki turai: įvairenybių, mafijos, kino, tyrimų laboratorijos ir muzikos. Komandoms reikėjo ištirti, kas buvo „sulaikytoje“ įtarimą keliančioje siuntoje su įvairiomis neaiškios kilmės augalinėmis medžiagomis. Pertraukos metu, kol buvo skaičiuojami rezultatai, visi dalyviai buvo pakviesti vaišintis „Italijos mafijos“ siųsta pica ir policijos pareigūnų dovanotu tortu.

Susumavus rezultatus, trečiąją vietą pelnė „Tauragės policijos“ komanda. Jai buvo įteiktas prizas ir garbinga „nusikaltėlių“ lentelė, kuri suteikė galimybę pirmiesiems patekti į „bibliotekininkų klaną“. Ši komanda nusifotografavo prie specialiai renginiui sukurtos fotosienelės. Antrąją vietą užėmė komanda „Judėjimas „Stabdyk nusikalstamumą“, o nugalėtojais tapo „Šilutės policijos“ komanda, surinkusi 25 taškus. Renginio vedėja suteikė išskirtinę galimybę ir kitoms „gaujoms“ nusifotografuoti prie fotosienelės.

Visos „gaujos“ buvo apdovanotos prizais. Apdovanojimų metu TAVPK Šilutės komisariato viršininkas Artūras Mikalauskas padėkojo pirmą kartą renginyje dalyvavusiems Šilutės aeroklubo nariams už darbą bei pagalbą policijai ieškant dingusių žmonių ir jiems įteikė papildomą prizą.

Renginys organizuotas įgyvendinant projektą „Bibliotekos sociumas“ (vadovė Sandra Jablonskienė), finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Ovidijus Normantas,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
vyr. bibliotekininkas

Be the first to comment on "Intelektualiose žaidynėse „Gink, saugok, padėk, bet išlik…“ siautėjo gangsteriai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*