Giesmių vakaras Šilutėje „Gegužio žiedai“    (VIDEO)

Bendra pabaigos giesmė. Diriguoja Regina Jokubaitytė.

Gegužės 22 dienos pavakare Šilutės Šv. Kryžiaus katalikų bažnyčioje jau 24 ketvirtą kartą buvo surengtas giesmių vakaras „Gegužio žiedai“.

1995 metais tuometinis Šilutės katalikų bažnyčios klebonas Jonas Bučinskas moterų vokalinio ansamblio „Vaivora“ vadovę Gražiną Liaudanskienę paskatino surengti giesmių vakarą bažnyčioje. Nuo tol tai tapo gražia tradicija, kai bebaigiant žydėti sodams gegužės mėnesio pabaigoje Šilutės katalikų bažnyčioje jos skamba.

Taip pat jau tapo tradicija, kad drauge su moterų vokaliniu ansambliu „Vaivora“ čia taip pat gieda ir į būrį G. Liaudanskienės pakviestų kitų ansamblių bei chorų dainininkai. Trečiadienį bažnyčioje skambėjo ne tik „Vaivoros“, bet ir Saugų „Vakarės“, Juknaičių „Vėjūnės“, Šilutės „Mingės“ bei rusniškių „Luotužės“ kolektyvų atliekamos giesmės. Pabaigoje, po Šilutės kultūros ir pramogų centro direktorės Jūratės Pancerovos padėkos bei gražaus šios bažnyčios klebono Remigijaus Saunoriaus tokios šventės pasidžiaugimu maldos namuose, visi kolektyvai drauge šią muzikinę šventę baigė trimis bendromis giesmėmis.

Be the first to comment on "Giesmių vakaras Šilutėje „Gegužio žiedai“  "

Leave a comment

Your email address will not be published.


*