Geriausiai vietos etnines vertybes atskleidžia Usėnų bendruomenė

Salos etnokultūros ir informacijos centras ir Šilutės  rajono savivaldybės Kultūros skyrius 2016 m.  buvo paskelbęs konkursą „Vietos bendruomenė, geriausiai atskleidžianti savo gyvenamosios vietovės etnines vertybes“. Šis konkursas – tai viena iš Šilutės rajono savivaldybės etninės kultūros saugos ir pritaikymo turizmui 2015 – 2020 metų įgyvendinimo priemonių. Tai buvo skirta Vietos bendruomenių metams įprasminti.

Konkurso tikslas – išaiškinti rajono vietos bendruomenę, geriausiai atskleidžiančią savo gyvenamosios vietovės etnines vertybes, savitumo puoselėjimą, kūrybinę veiklą etnokultūros srityje, nevyriausybinių organizacijų, kaimo bendruomenių, kultūros ir švietimo darbuotojų bendradarbiavimą, entuziazmą ir tradicijų puoselėjimą.

Konkurse buvo pakviestos dalyvauti visos Šilutės rajono seniūnijų bendruomenės. Konkursas buvo dviejų etapų. Pirmas – vietos bendruomenės per lapkričio mėnesį turėjo užpildyti anketą, kurioje  atsispindėjo tos vietovės – seniūnijos tradicijos, renginiai, papročių sklaida, paveldo saugojimas ir populiarinimas. Antras etapas – iš pristatytų anketų pateiktos medžiagos buvo atrinktos trys bendruomenės – Usėnų seniūnijos, Juknaičių seniūnijos ir Žemaičių Naumiesčio seniūnijos bendruomenės. Gruodžio mėnesį jos varžėsi Advento renginių konkurse. Renginius vertino komisija – Jurgita Skobienė, Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė (komisijos pirmininkė), Regina Jokubaitytė, Etninės globos tarybos vyresnioji specialistė Mažosios Lietuvos regionui ir Giedrė Pocienė, mokytoja – metodininkė, aktyvi Pamario krašto folkloro propaguotoja, folkloro ansamblio ,,Ramytė“ vadovė. Komisija, atsižvelgdama į anketos duomenis bei įvertinusi Advento renginius, Usėnų seniūnijos bendruomenę paskelbė geriausiai atskleidžiančią savo gyvenamosios vietovės etnines vertybes ir savitumo puoselėjimą. Jos vadovė Aldona Rauktienė.

Vertinimo komisiją Dainingiausios seniūnijos bendruomenės nominaciją skyrė Juknaičių seniūnijos bendruomenei (pirmininkė Laima Barkauskienė), Žaismingiausios – Žemaičių Naumiesčio seniūnijos vietos bendruomenei (pirmininkė Vilma Bartušienė).

Be the first to comment on "Geriausiai vietos etnines vertybes atskleidžia Usėnų bendruomenė"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*