Galime pasidžiaugti ir lemti rezultatą

Dar gerokai prieš prasidedant oficialiems Lietuvos šimtmečio minėjimo renginiams, Šilutės rajone ne tik buvo jiems rengiamasi – rugsėjo viduryje Švėkšnoje, 1918 metų signataro Kazimiero Stepono Šaulio gimtinėje, jį prisimenant ir pagerbiant buvo pastatytas paminklas.    

Paminklo statymą inicijavo ir finansavo jo giminaitis – Vytautas Lygnugaris iš Klaipėdos. Norėdami prie šio darbo prisidėti bei pradėti šimtmečio minėjimo renginius, išradingi jo gimtinės žmonės sugalvojo 1918 metų vasario 16-osios Nepriklausomybės akto kopijos kelionę per Šilutės rajono seniūnijas. Per savaitę šis dokumentas, kurį pasirašė arti tūkstančio žmonių, apkeliavo visą rajoną ir pabaigė savo kelionę prie atidengiamo paminklo K.S.Šauliui. Šio akto kelionė buvo labai nebloga, kaip dabar vadinama, viešųjų ryšių akcija, netradiciniu būdu pranešanti ar primenanti apie prasidedantį Lietuvos valstybės jubiliejų.

Tai neliko nepastebėta Lietuvoje ir pateko į įdomiausių valstybės jubiliejui skirtų komunikacinių projektų dešimtuką. Ta proga naujienų portalas „15min“ kartu su komunikacijos projektų apdovanojimais „PR LAPĖS“ paskelbė geriausio Lietuvos šimtmečiui skirto projekto konkursą. Nugalėtojai bus nulemti balsuojant skaitytojams. Viskas vyksta labai greitai ir išrinktas nugalėtojas bus apdovanotas specialioje „Šimtmečio lapės“ kategorijoje jau sausio 18 dieną.   

Susipažinkite su geriausiais šiai progai vykusiais projektais ir savo balsiais paremkite šilutiškių projektą. Žiūrėti ir balsuoti galima čia.

Tuo pačiu turėtumem pasidžiaugti, kad neliko be dėmesio ir kitas projektas „Šilutė švenčia šimtmečio šimtadienį“. Jis buvo parodytas ir pakomentuotas specialioje LRT televizijos laidoje.

Nepriklausomybės akto kelionę bei paminklo Nepriklausomybės akto signatarui K.S.Šauliui atidengimo iškilmes galite prisiminti čia:
Švėkšna rengiasi šeštadienio iškilmėms
Nepriklausomybės aktas keliavo vandens keliais
Truputėlį atgal: iš Tatamiškio į Rusnę
Nuo Žagatpurvių iki Švėkšnos
Švėkšna pradėjo Lietuvos šimtmečio minėjimo iškilmes

Be the first to comment on "Galime pasidžiaugti ir lemti rezultatą"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*