G.Kuprevičiaus palydėta Šilutėje čiurleno muzikinė verdenė

Valstybės įkūrimo, kunigaikščio Mindaugo karūnavimo dieną, Šilutės kultūros ir pramogų centras klasikinės muzikos mėgėjus pakvietė į Šilutėje evangelikų – liuteronų bažnyčią. Čia buvo surengtas vienas iš jau keletą metų rengiamo festivalio „Muzikinė Verdenė 2016“ koncertų.

Šį kartą į Šilutę atvyko labai mielas būrelis muzikos pasaulio žmonių: nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, kompozitorius profesorius Giedrius Kuprevičius, profesorė soprano balso dainininkė Sabina Martinaitytė, jaunas baritonas Jurgis Jarašius ir jiems akomponuojanti Audronė Eitmanavičiūtė. Šie muzikai susirinkusiems pristatė programą, pavadintą „Pagarbinkim Lietuvą“.

Koncertą sveikinimu pradėjo Kultūros ir pramogų centro direktorė Jūratė Pancerova. Susirinkusius taip pat Valstybės dienos sveikino šios bažnyčios kunigas Remigijus Šemeklis.

Kaip jau įprasta, šio festivalio koncertai būna dviejų dalių: pirmojoje pasirodo Šilutės Meno mokyklos auklėtiniai, o tik po to – festivalio svečiai. Tai ir šį kartą – koncertą pradėjo Pijus Pirogovas. Vaikinas visiškai nepasimetė, kai pradžioje nesuskambo jo elektrinis klavišinis instrumentas. O vėliau puikiai sugrojo savo kūrinį. Taip pat nuostabiai grojo Meda Siliūtė.

Po to į sceną buvo pakviesti S.Martinaitytė, J.Jarašius ir jiems akomponuojanti A.Eitmanavičiūtė. Senai po šios didingos Šilutės bažnyčios skliautais taip sodriai ir iškilmingai skambėjo šių muzikantų balsai. Jie drauge bei pavieniui dainavo įvairias arijas ir iš operų, ir miuziklų. Šio koncerto konferansje vaidmens ėmėsi žinomas kompozitorius, klasikinės muzikos propaguotojas, vedęs ne vieną didelio populiarumo sulaukusias televizijos bei radijo laidas G.Kuprevičius. Jis šmaikščiai komentavo ir būsimus dainininkų pasirodymus, ir gyvenimo realijas, su kuriomis mums tenka susidurti. Jis taip pat akomponavo pianinu bei improvizavo pagal savo muziką.

Daugiau kaip valandos koncertas ir susitikimas su G.Kuprevičium bei solistais S.Martinaityte ir pirmuosius savarankiškus žingsnius pradedančiu J.Jarašiumi o taip pat klavišiniais grojusia A.Eitmanavičiūte buvo puiki dovana šilutiškiams Valstybės įkūrimo proga.

1 Comment on "G.Kuprevičiaus palydėta Šilutėje čiurleno muzikinė verdenė"

  1. Birutė | 2016-07-07 at 22:27 |

    Labai gražus koncertas. Tiek daug gražių žodžių ir muzikos – puiki pamoka, kaip turime mylėti ir gerbti vieni kitus.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*