Fotografijų paroda „Į Laisvę. 1988-1991 m.“ Švėkšnoje

V. Daraškevičius pristato savo parodą.

Lapkričio 20 d., antradienį, Šilutės Hugo Šojaus muziejaus Švėkšnos ekspozicijoje buvo atidaryta Vytauto Daraškevičiaus paroda „Į Laisvę. 1988–1991 m.“ Švėkšnos muziejus kartu su Tradicinių amatų centru suorganizavo parodą, skirtą paminėti Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio trisdešimtmetį. Fotografijose perteikti to meto svarbiausi momentai: Sąjūdžio iškilimas, mitingai, įvairios akcijos, Lietuvos gyventojų laisvės siekis, jų kovos už nepriklausomybę ir Baltijos kelio stebuklas.

Parodoje eksponuojama 30 įvairaus formato nuotraukų, kuriuose vaizduojamas Lietuvos istorijos laikotarpis nuo Sąjūdžio pradžios iki visuotinį tarptautinį Lietuvos Respublikos pripažinimą ženklinusio mitingo 1991 m. rugsėjo 1-ąją.

Savo darbų pristatyme dalyvavo fotografijų autorius Vytautas Daraškevičius. Pristatymo metu menininkas dalinosi savo mintimis apie to meto įvykius: „Ir tuomet, ir dabar manau, kad didžiausia šio unikalaus judėjimo jėga buvo ne jo lyderiai, bet taip vieningai ir masiškai į jį įsitraukę Lietuvos žmonės“.

V. Daraškevičius yra fotomenininkų sąjungos narys, surengęs apie 40 personalinių parodų, pelnęs ne vieną apdovanojimą. Menininkas aktyviai fotografuoja lietuvių kalendorines šventes, folklorinius renginius. Yra išleidęs keletą leidinių: 2007 m. – fotografijų albumą „Trumpiausios nakties paslaptis“, 2009 m. kartu su etnologu prof. Libertu Klimka – fotografijų albumą „Kaziuko mugė“, o 2013 m. kartu su Songu Džendžiunu – fotografijų albumą „Neatrastoji Kinija. Du žvilgsniai“, o šių metų pabaigoje turėtų pasirodyti naujausias jo fotoalbumas „Saulės ratu“.

Paroda Šilutės Hugo Šojaus muziejaus Švėkšnos ekspozicijoje veiks iki gruodžio 31 d.

Organizatoriai

Be the first to comment on "Fotografijų paroda „Į Laisvę. 1988-1991 m.“ Švėkšnoje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*