Fanfarinio pučiamųjų instrumentų orkestro ,,Pamarys“ pasiekimas

Koncertas po koncerto, viena repeticija po kitos – tokia būdavo įprasta Lietuvos pučiamųjų orkestrų kasdienybė iki pandeminio laikotarpio. Pastarieji dveji metai buvo ypatingi ir neįprasti visam pasauliui. Į šiuos metus galime žiūrėti, kaip į šimtus prarastų galimybių – nukeltų ar atšauktų koncertų, premjerų, renginių ir gyvų susitikimų.

Lapkričio 20 dieną, Palangoje, po beveik dviejų metų pertraukos įvyko XXI Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatas, subūręs 30 geriausių profesionalų ir mėgėjų orkestrus. Kolektyvai varžėsi penkiose kategorijose. O po konkurso Palangos koncertų salėje vyko įspūdinga čempionato apdovanojimo ceremonija ir GALA koncertas, kuriuo metu klausytojai išgirdo ilgai lauktus ir pirmą kartą į Lietuvą atvykusius svečius iš Austrijos – MNOZIL BRASS ansamblį.

Šilutės meno mokyklos fanfarinis pučiamųjų instrumentų orkestras ,,Pamarys“, vadovas ir dirigentas Gražvydas Raila, koncertmeisteriai Edgaras Noreika ir Arnoldas Rumšas puikiai paruošę orkestrą ,,Pamarys“ kolektyvą: A kategorijoje, kurioje dalyvavo devyni orkestrai, laimėjo I vietą ir pripažintas geriausiu fanfariniu orkestru.

Vadovas G. Raila sveikina kolektyvo narius, dėkingas tėveliams už palaikymą ir mokyklos pučiamųjų ir mušamųjų skyriaus mokytojams į bendrą visumą sujungiant  daugybę vertingų idėjų ir įdėtą triūsą, ruošiant mokinius.

Orkestro ,,Pamarys“ informacija

Be the first to comment on "Fanfarinio pučiamųjų instrumentų orkestro ,,Pamarys“ pasiekimas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*