Europos diena Šilutės bibliotekoje  (NUOTRAUKOS)

Vakar, minint Europos dieną, Šilutės F.Bajoraičio viešoji biblioteka surengė didžiulę šventę, pavadintą „Europos dienos kodas 60+30+10“. Joje kone pusdienį šurmuliavo jaunieji šilutiškiai iš miesto darželių ir mokyklų.   

Prasidėjo ši žinių šventė iškilminga eisena iš įvairių Šilutės miesto vietų. 11 valandą buvo pakeltos Lietuvos ir Europos sąjungos vėliavos – tuo paskelbiant šventės pradžią. Ją pradėjo Šilutės vaikų daželio „Gintarėlis“ sveikinimo programa „Lietuviais mes esame gimę“. Po to visi linksmai klegėjo žaisdami „Nušok iki Europos“.

Šventę tęsė jaunųjų europiečių varžytuvės. Čia buvo Šilutės vaikų popchoro „Spindulys“ programa „Tau, Europa“, žaidybinė rungtis „Europos ruletė 60+30+10“ bei orientacinės varžybos po visą bibliotekos teritoriją. Neapsieta ir be virtualios realybės – Europa 360o. Čia pirmą kartą Šilutėje jaunieji šventės dalyviai pasinėrė į virtualią realybę ir keliavo kaip turistai po Europos sąjungos šalis. Vėliau buvo surengtas ringas „Laiko mašina Europos greitkeliu į šimtmetį“.

Daugelis programos dalių buvo numatytos bibliotekos kieme. Ir nors diena vakar ir buvo apniukusi, tačiau ypatingai tai šventės nesugadino, nes išradingi Šilutės bibliotekininkai visą puikai išsprendė – sugalvojo puikias išeitis.

O tuo metu bibliotekoje veikė Šilutės žurnalistų fotografijų paroda „Pamario kraštas ir jos žmonės“ bei ekologijos mokslų daktaro Arvydo Švagzdžio fotografijos paroda „Rusnės gamtos apsupty…“

Siūlome pasinerti į šios šventės sūkurį, viską matant Šilutės F.Bajoraičio bibliotekos darbuotojų akimis.

Be the first to comment on "Europos diena Šilutės bibliotekoje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*