Emalio laboratorijoje bus kuriamas „Atvirukas Lietuvai“

Ankstesnių metų Zojos Ramanauskienės emalio miniatiūrų kompozicija.

Šiandien, rugpjūčio 1 dieną, Kintų Vydūno kultūros centre darbą pradeda 15-toji emalio laboratorijos „Pamario ženklai“ tarptautinė kūrybinė stovykla. Šių metų tema – „ATVIRUKAS LIETUVAI / POSTCARD LITHUANIA“. Duota tema beveik dvi savaites Kintuose kurs emalio meistrai Mariam Dzidzikasvili iš Gruzijos, Olga Erokhova ir Elena Sakharova iš Rusijos bei lietuviai Singrida Jurkšaitytė, Gvidas Latakas, Aušra Mačiulaitienė ir Julius Vaitkus.

Rugpjūčio 12 dieną, stovyklos uždarymo metu, emalio laboratorijos rengėjai pakvies į stovykloje sukurtų darbų parodą „ATVIRUKAS LIETUVAI / POSTCARD LITHUANIA“. Yra numatyta, kad ateinančiais metais, pasitinkant valstybės šimtmečio jubiliejų, bus išleistas kalendorius -atvirukų rinkinys, iliustruotas naujais emalio meno laboratorijos kūriniais.

Kaip rašoma emalio laboratorijos rengėjų – Kintų Vydūno kultūros centro – išplatintame pranešime, „šiais metais dailininkai kviečiami keliauti Pamario krašto Senuoju pašto keliu. Prisiminti ir susipažinti, kaip prieš kelis šimtmečius per šį kraštą iš Karaliaučiaus į Klaipėdą keliavo ne tik naujausios žinios, bet iš čia tuo pačiu keliu traukdavo mokytis mūsų krašto šviesuoliai. Šiuo keliu iškeliavo Liudvikas Rėza, kuriam vėliau į Karaliaučiaus universitetą surinktą lietuvių tautosaką siuntė dvarininkas iš Muižės E.V.Berbomas. Sausumos ir vandens keliu į Tilžę ar Ragainę  keliavo Vydūnas, Zudermanas, Jankus, Zauerveinas, knygnešiai ir kiti šviesos skleidėjai. Dailininkus norime įkvėpti ir šios Lietuvos istorijos dalies įspūdžius papasakoti per emaliuotą pašto atviruką, kuriuo kaip simboliu siunčiama naujausia žinia ir kelionės įspūdžiai“.

Šį kūrybinė emalio meno stovykla Kintuose yra atvira visiems, norintiems susipažinti su šiuo juvelyrinio tikslumo ir atidumo reikalaujančiu menu. Tad rengėjai bei menininkai mielai ras laiko pabendrauti su atvykusiais svečiais kiekvieną stovyklos dieną nuo 10 iki 18 valandos.

Emalio laboratorijos darbą remia Šilutės rajono savivaldybė, Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija ir Lietuvos Kultūros taryba.

Be the first to comment on "Emalio laboratorijoje bus kuriamas „Atvirukas Lietuvai“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*