Dosnumo, gerumo ir skaitymo džiaugsmo kupinos Kalėdos

Šiemet Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka ir filialai kvietė kraštiečius adventinį laikotarpį nuspalvinti margiausiomis skaitymo patirčių spalvomis, dalyvaujant įvairiose bibliotekos organizuotose ir nacionalinėse skaitymo skatinimo iniciatyvose.

Vydūno viešoji biblioteka kvietė visus – romantikus, kelionių ar detektyvų mėgėjus, fantastikos, vaikų ar paauglių literatūros mylėtojus – šventes sutikti drauge su bibliotekininko staigmena, kuri laukė kiekvieno atėjusiojo į biblioteką ir pasiėmusio slaptą bibliotekininko paruoštą, šventiškai įpakuotą ir originaliu palinkėjimu dekoruotą naujausių knygų rinkinį. Taipogi šios literatūrinės akcijos dalyviai galėjo kalėdiniame atvirlaiškyje įamžinti savo pažadą, kurį ketina ištesėti 2021-aisiais metais, ir palikti jį bibliotekininkių parengtoje naujametinio pašto dėžutėje.

Jubiliejinį – 10-ąjį kartą šalyje vyko Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota bei globojama akcija „Knygų Kalėdos“, kurios šių metų tikslas – naujomis knygelėmis pradžiuginti dėl pandemijos užimtumo trūkumą patiriančius vaikus, dovanojant jas ne tik bibliotekoms, bet ir Vaikų dienos centrams. Šios gražios ir prasmingos skaitymo skatinimo iniciatyvos metu Pagėgių krašto bibliotekų lankytojai bei skaitytojai dalinosi skaitymo šviesa ir džiaugsmu, dovanodami naujas knygas ne tik mažam, bet ir dideliam skaitytojui.

Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, aplankydamas, sveikindamas didžiųjų metų švenčių proga ir įteikdamas literatūrines dovanas ne tik Vydūno viešajai bibliotekai, bet ir visiems jos filialams, maloniai pradžiugino visą bibliotekos bendruomenę. Bibliotekos bendruomenė taipogi yra labai dėkinga Pagėgių savivaldybės tarybos nariams Sigitui Stoniui, Ričardui Mažučiui, Aušrai Zongailienei bei aktyviems Pagėgių krašto bibliotekų skaitytojams Danutei Bardauskienei, Donatai Šaulytei ir Jurgai Štuikienei už dovanotas naujas knygas, o drauge su jomis – ir nepamirštamus knygose slypinčius skaitymo atradimus.

Dovanodami knygą – dovanojame pasaulio pažinimą, fantazijos skrydį, svajonės gimimą, o svarbiausia – šilumą ir šviesą.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos informacija

Be the first to comment on "Dosnumo, gerumo ir skaitymo džiaugsmo kupinos Kalėdos"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*