Didžiausia saga dabar – Juodkrantėje

Nuotrauka iš asmeninio A.Sirtauto archyvo.

Prieš kelias dienas Juodkrantėje baigėsi nendrių skulptūrų simpoziumas „Virsmas“. Ir jau trečią kartą, laimėjęs dar kovo mėnesį skelbtą eskizų konkursą, jame dalyvavo šilutiškis dailės mokytojas Andrius Sirtautas. Šiemet jo pasiūlytas ir šio simpoziumo rengėjų patvirtintas darbas vadinasi „Saga“.

Tai, ko gero, didžiausia saga Lietuvoje šiuo metu. Savo įspūdingomis apimtimis ji galėtų pretenduoti ir į rekordus. Nors viso labai tai tik milžiniška iš nendrių nupinta sagos skulptūra, tačiau iš kitų darbų ji išsiskiria ne tik dydžiu, bet ir savo energetika.

Iš viso Juodkrantėje, Gintaro įlankoje, pastatytos penkios nendrinės vasarą Kuršių nerijos svečius džiuginančios skulptūros. Be A.Sirtauto šiame simpoziume taip pat dalyvavo lietuviai Kazys Venclova – sukūrė skulptūrą „Valtininkai“ ir Povilas Šorys – „Vėlelės spiečiasi“ bei latviai Zigmunds Vilnis – „Anniversary flowers“ ir Agnese Rudzite-Kirillova – „Boat of harvest“.

Pagal nendrių simpoziumo sumanymą, šios vandenyje pastatytos skulptūros yra laikinos, kurios per rudens lygiadienį – rugsėjo 22 dieną – teatralizuotų apeigų metu virs ugnimi. Greičiausiai todėl šiam renginiui ir pasirinktas pavadinimas „Virsmas“, kai vieną fizinį būvį keičia kitas.

Prieš šį nendrių simpoziumą taip pat Juodkrantėje buvo surengtas ir smėlio skulptūrų simpoziumas „Kuršininkų sakmės“. Jame dalyvavo ir šilutiškis A.Sirtautas. Jis iš keturių su puse tonos smėlio sukūrė skulptūrą „Vikingas“. Tai pirmas jo darbas iš smėlio.

Be the first to comment on "Didžiausia saga dabar – Juodkrantėje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*