Boriso Belchev parodos pristatymas „10 metų laukinėje gamtoje“

Sugrįžtantys į Lietuvą paukščiai yra pirmieji pavasario pranašai, net jei žemę nuklojęs sniegas, o orų prognozės vis dar žada pasirodant žiemą. Šiek tiek simboliška, kad paskutinę žiemos dieną Tradicinių amatų centre Švėkšnoje buvo pristatyta bulgaro Boris Belchev fotografijų paroda „10 metų laukinėje gamtoje“, kurioje dominuoja paukščiai, pagauti objektyvo įvairiausiose pasaulio vietose: Bulgarijoje, Graikijoje, Maroke, Norvegijoje, Islandijoje, Aliaskoje bei Lietuvoje.

Fotografijų autorius – bulgaras, gimęs ir augęs Pleven‘o mieste. Nuo vaikystės labai domėjosi gamta, o pabaigęs 7 klases, pasirinko mokyklą su biologijos krypties klase. Vėliau baigė Sofijos universitetą, o atvykęs gyventi į Lietuvą ir išmokęs lietuviškai, įstojo į Vytauto Didžiojo universitetą Kaune, kur baigė ekologijos ir aplinkotyros bakalauro studijas.

Kaip teigia Borisas, kartu su meile gamtai, jo gyvenime atsirado ir fotografija. Fotografuodamas jis gali ne tik užfiksuoti gražiausias laukinės gamtos gyvenimo akimirkas, bet stebėdamas gyvūnus sužinoti labai daug apie jų elgseną ir ekologiją. Fantastiškas jausmas, kad netrikdant gyvūnijos, galiu būti taip arti, o vėliau įamžintais kadrais galiu dalintis su kitais.

Šios parodos tikslas – surinkti lėšų Utenos gyvūnų globos namams, kurie suteikia pagalbą bei prieglobstį į nelaimes patekusiems laukiniams paukščiams ir smulkiems žinduoliams.

Informaciją parengė
Šilutės turizmo informacijos centro filialo
Tradicinių amatų centras Švėkšnoje darbuotojai

Be the first to comment on "Boriso Belchev parodos pristatymas „10 metų laukinėje gamtoje“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*