Bibliotekoje – žinių apie Europos kalbas turnyras

Pagėgių savivaldybės viešoji biblioteka, bendradarbiaudama su Tauragės Europe Direct informacijos centru, pakvietė krašto jaunimą į edukacinį Europos kalbų dienos minėjimo renginį, prasidėjusį linksma mokomąja nata – video įrašo, kuriame skirtingų Europos tautų žmonės sveikinasi savo gimtosiomis kalbomis, perklausa.

Pagrindiniu šios virtualios edukacijos akordu tapo interaktyvusis žinių apie Europos žemyno kalbas gilinimo turnyras „Europa – kalbų ženkluose“. Šį sudėtingą, iš septynių temų – „Bendrieji klausimai apie kalbas“, „Ženklai ir rašyba“, „Etimologija“, „Šalys ir kalbos“, „Kalbų šeimos“, „Įvairūs“, „Gestų kalba“ – sudarytą galvosūkį išnarplioti stengėsi renginyje besisvečiavę Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos IV g klasių gimnazistai, bibliotekon atlydėti anglų kalbos mokytojų metodininkių Aušros Andriekienės bei Aušros Zongailienės.

Renginio dalyviai, susiskirstę į „Varlyčių“, „Vabalų“, „Abiturientų“ ir „Eruditų“ komandas, entuziastingai varžėsi tarpusavyje, siekdami ne tik teisingai atsakyti į maždaug pusšimtį virtualios viktorinos klausimų ir tokiu būdu papildyti savo jau sukauptą žinių „bagažą“, bet taipogi gauti palankų mokytojų įvertinimą bei laimėti puikių prizų. Turnyro nugalėtoja paskelbta „Abiturientų“ komanda, garbingos 2-oji ir 3-ioji vietos atiteko „Varlyčių“ ir „Vabalų“ komandoms, na o „Eruditai“ džiaugėsi ir 4-ąja vieta, mat pralaimėjusio neliko nei vieno: visi mokiniai bei mokytojos apdovanoti Europos žemėlapiais, informaciniais leidiniais apie Europos žemyną ir užrašinėmis.

Vidudienio kulminacija tapo jį vedusios Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos Bibliografijos-informacijos skyriaus vedėjos Astos Andrulienės kvietimas prisijungti prie Europos kalbų dieną siekiamo pasaulio rekordo, įrašant vaizdo įrašą tema „Aš myliu (įvardyti kalbą), nes…“. Europos kalbų dienos minėjime dalyvavę moksleiviai vieningai nusprendė, kad jų širdys neabejingos vienintelei – lietuvių – kalbai ir drauge su pedagogėmis Aušra Andriekiene bei Aušra Zongailiene bibliotekoje išraiškingai skandavo šūkį: „Aš myliu lietuvių kalbą, nes tai – mano gimtoji kalba. Valio!“. Video įrašas, kuriame įamžintas šis šūkis, bus pateiktas minėto rekordo siekiantiems organizatoriams ir, tikimasi, atguls į didžiausią kada nors sukurtą, vien tiktai kalboms skirtą, videoteką.

Sonata Vitkutė
Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Nuotraukų autorės Liudmila Fetingienė ir Asta Andrulienė

Be the first to comment on "Bibliotekoje – žinių apie Europos kalbas turnyras"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*