Bibliotekoje – rudens gėrybių fiesta vaikams

Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos Piktupėnų filialas, minėdamas poetės Ramutės Girkontaitės 75-erių metų sukaktį, organizavo literatūrinį rytmetį ikimokyklinio amžiaus vaikams ir 1-4 kl. mokiniams „Lietaus lašeliai – it varpeliai..“, kuriame dalyvavo Pagėgių savivaldybės Piktupėnų pagrindinės mokyklos priešmokyklinio ugdymo grupės ir pradinių klasių mokiniai drauge su mokytojomis Olga Otiene, Eugenija Budvytiene, Janeta Vidraite-Maroziene bei Vaida Pranskaitiene.

Jaukų renginį pradėjo mažieji bibliotekos bičiuliai, įteikdami savo rankų darbo dovanas – rudens gėrybių kompozicijas. Netrukus knygų lentynas „užklojo“ rudens lapų spalvų mozaika, ant aukštos lentynos patogiai įsitaisė „smauglys“, o ežiukų pulkai pūpsojo ir „žvalgėsi“ aplinkui. Bibliotekininkė Nijolė Jogienė pristatė poetės Ramutės Girkontaitės 75-erių metų sukakčiai paminėti skirtą literatūrinę parodą „Spalvingoj knygelėj – raidžių pulkeliai“, skaitė šios kūrėjos eilėraščius apie rudenį, gamtą, ir, žinoma…. mažųjų vaikų išdaigas! Smalsuoliai „sukosi“ mįslių karuselėje, kurioje patys aktyviausi buvo trečiokai ir ketvirtokai.

Mažųjų laukė ir aktyvios pramogos – teatralizuotoje estafetėje „Obuoliuką nuraškiau ir maišan aš įkišau“ vaikučiai varžėsi komandomis. Šio linksmojo iššūkio esmė – apsirengus didelio dydžio drabužiais įveikti išradingų kliūčių ruožą. Dar viena, visus mokinius labai pradžiuginusi bibliotekininkės paruošta užduotis – žaidimas „Ropės rovimas“, kuris mokiniams sukėlė ne tik daug juoko, bet ir suteikė puikių komandinio darbo įgūdžių.

Dėkodama už įsimintinai drauge praleistą laiką, bibliotekininkė Nijolė Jogienė, rytmečio dalyvius ir svečius vaišino saldėsiais.

Nijolė Jogienė
Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos
Piktupėnų filialo  bibliotekininkė

Be the first to comment on "Bibliotekoje – rudens gėrybių fiesta vaikams"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*