Bibliotekoje paminėtas Europos Sąjungos gimtadienis  

Europos diena – kasmetinė tarptautinė šventė, simbolizuojanti Europos taiką ir vienybę. Europos Taryba šią šventę švenčia gegužės 5 dieną, Europos Sąjunga – gegužės 9 dieną. Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka Europos Sąjungos gimtadienį paminėjo gegužės 7 dieną, surengdama komandinę intelektualią viktoriną „Europiada 2021“.

F. Bajoraičio viešoji biblioteka kasmet organizuoja veiklas ir renginius, skirtus Europos dienai paminėti. Šiemet, po ilgos pertraukos, vėl pavyko surengti gyvą žaidimą, kurį žaisti atvyko keturios jaunuolių komandos. Bibliotekoje savanoriaujančios merginos Austėja ir Donata bei broliai Paulius ir Aušrys buvo paprašyti atsivesti po porą draugų ir suburti komandas žaidimui.

Visi viktorinos klausimai, be abejo, buvo susiję su Europos Sąjunga, jos veikla, pasiekimais, vertybėmis, šalimis narėmis, įdomiais faktais ir kt. Dalyviai rinkosi iš keturių atsakymų variantų, o norint tapti viktorinos nugalėtoju reikėjo ne tik teisingai, tačiau ir greitai atsakinėti į klausimus. Viktorinos pabaigoje paaiškėjo, kad daugiausiai teisingų atsakymų žinojo merginų komanda „Baltijos sesės“. Žinojo ar atspėjo, ne taip svarbu, svarbiausia, kad į renginių erdvę vėl sugrįžo šurmulys, juokas, plojimai, azartinė nuotaika ir visų taip išsiilgtas buvimo kartu džiaugsmas.

Gegužės 7 dieną visi norintys buvo kviečiami pasitikrinti žinias apie Europos Sąjungos istoriją, institucijas, kultūrą, geografiją, kalbas ir kt. „Europos egzamine 2021“, kurį jau dvyliktą kartą organizavo Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kartu su Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija. Šiais metais išskirtinis dėmesys buvo skiriamas Europos atsigavimui po pandemijos, žaliajai ir skaitmeninei pertvarkai, Europos sveikatos sąjungai, piliečių galimybėms dalyvaujant  demokratiniame gyvenime.

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Be the first to comment on "Bibliotekoje paminėtas Europos Sąjungos gimtadienis  "

Leave a comment

Your email address will not be published.


*