Biblioteka virtualiai paminėjo akciją „Skaitmeninė savaitė“

Skaitmeninė savaitė (angl. ALL DIGITAL Week) – visoje Europoje organizuojama kasmetinė skaitmeninės įtraukties ir skaitmeninių įgūdžių ugdymo akcija. Jos tikslas – paskatinti gyventojus atrasti technologijas, jų kuriamą naudą, pasinaudoti skaitmeninėmis galimybėmis savo kasdienėje bei profesinėje veikloje.

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje kovo mėnesį ši akcija paminėta virtualiomis veiklomis. Vyko nuotoliniai skaitmeninio raštingumo mokymai „Būk saugus internete“ bei  „Efektyvus laiko planavimas ir bendravimas“. Dalyviai mokėsi, kaip būti saugesniems internete ir apdairiai dirbti su technologijomis, kaip saugiau naudotis socialiniais tinklais, kaip atpažinti galimas grėsmes ir rizikas internete, kokių pagrindinių saugumo priemonių imtis, siekiant apsaugoti skaitmeninius įrenginius. Mokymų programoje apie efektyvų laiko planavimą dalyviai susipažino su asmeninių elektroninių kalendorių kūrimu bei naudojimosi ypatumais. Jiems pristatytos priemonės, praverčiančios generuojant idėjas, fiksuojant minčių žemėlapius ar grįžtamąjį ryšį.

Virtuali viktorina „Pasinerk į skaitmenines džiungles“ buvo skirta visiems norintiems pasitikrinti bendrąsias žinias apie internetą, išmaniąsias technologijas, saugų elgesį internete, kritinį mąstymą. Žaidusieji dalyvavo konkurse, o jo nugalėtoja apdovanota specialiu prizu.

Visos Skaitmeninės savaitės metu F. Bajoraičio viešosios bibliotekos feisbuko paskyroje bei interneto svetainėje www.silutevb.lt buvo dalinamasi projekto „Prisijungusi Lietuva“ organizuotomis tiesioginėmis transliacijomis aktualiomis šių dienų temomis: darbo vietų transformacija, „debesų“ kompiuterija, finansinis saugumas internete ir kt. Jų įrašus vis dar galite peržiūrėti Jums patogiu metu.

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Be the first to comment on "Biblioteka virtualiai paminėjo akciją „Skaitmeninė savaitė“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*