Besirūpinančiųjų paveldu kalbas išgirdo Vilniaus valdžia

Po gegužės 24 dieną Klaipėdos universiteto Senato salėje vykusio pokalbio apie Mažosios Lietuvos kapines, jų būklę bei galimą jų tvarkymą, buvo nutarta kreiptis į Lietuvos Respublikos Ministrą Pirmininką, Kultūros ministrą, į Lietuvos Respublikos Valstybinei kultūros paveldo komisiją bei į kitas paveldu besirūpinančias institucijas. Apie tai buvo rašyta čia.  

Vakar, gegužės 30 dieną, minėtam pokalbiui vadovavusi bei viena minėto kreipimosi rezoliucijos rengėjų, istorijos mokslų daktarė, Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto (BRIAI) direktorė Silva Pocytė gavo Vyriausybės kanclerio Almino Mačiulio pasirašytą dokumentą. Jame jis Ministro Pirmininko vardu Kultūros bei Aplinkos ministerijoms, Tautinių mažumų departamentui prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Kultūros paveldo departamentui prie Kultūros ministerijos paveda kartu su Lietuvos savivaldybių asociacija išnagrinėti ir atsakyti į šią rezoliuciją.

Lieka viltis, kad šis susirūpinusiųjų Mažosios Lietuvos paveldu po atviru dangumi – senosiomis kapinėmis – kreipimasis bus rimtai išnagrinėtas ir atsižvelgta į jame išdėstytus siūlymus.

Pokalbio universitete metu buvo sutarta, kad Klaipėdos universiteto mokslininkai, kurie pasakojo apie savo atliktus tyrimus, suteiks galimybes visiems susipažinti su jais.

Siūlome susipažinti su dr. Arūno Baublio pranešimu:
„Klaipėdos krašto kapinės: tarp istorijos ir dabarties“

Kalbinę būklę nagrinėjo dr. Asta Balčiūnienė:
„Dovilų seniūnijos senųjų kapinių paminkliniai įrašai“.
„XIX a. pab.–XX a. vid. Klaipėdos krašto liuteronų kapinių epitafijos: vyro ir moters įvaizdžio kalbinė raiška“.

Be the first to comment on "Besirūpinančiųjų paveldu kalbas išgirdo Vilniaus valdžia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*