Autorinis kinas atkeliavo į Šilutę

Susitikimas su kino filmo „Kvėpavimas į marmurą“ kūrėjomis. Iš kairės G.Beinoriūtė, D.Vildžiūnaitė ir S.Sodonis.

Antradienį, lapkričio 20 dieną, Šilutės kultūros ir pramogų centre buvo surengta nesenai dienos šviesą išvydusio režisierės Giedrės Beinoriūtės kino filmo „Kvėpavimas į marmurą“ peržiūra. Į ją iš Vilniaus atvyko ir režisierė G.Beinoriūtė bei filmo prodiuserė Dagnė Vildžiūnaitė.

Filmas „Kvėpavimas į marmurą“ sukurtas pagal Lauros Sintijos Černiauskaitės to paties pavadinimo romaną. Šiame kūrinyje nagrinėjama vienos šeimos istoriją, kuri dėl tam tikrų priežasčių įsisūnijo dar vieną sūnų. Kino pasakojimas ir prasideda nuo to taško. Tačiau nors ir panašaus amžiaus broliais tapę berniukai – netapo vienos šeimos nariais. O tuo pačiu ir nesujungė visų šeimos narių, ko tikėjosi suaugusieji.

Po šio filmo peržiūros, į kurią susirinko virš 150 žiūrovų, ką į svečius atvykusios filmo kūrėjos pavadino fantastišku (net Klaipėdoje būta mažiau), įvyko pokalbis su režisiere G.Beinoriute bei prodiusere D.Vildžiūnaite, kurį vedė Saulius Sodonis. Autorės papasakojo apie šio filmo kūrimą, kelią į didžiuosius ekranus bei tai, ko paprastai nemato filmo žiūrovai – apie tą beveik 7 metų darbą, kuris praėjo nuo filmo sumanymo 2011 metais iki pasirodymo šiais metais kino ekranuose. O taip pat apie pasaulinius kino festivalius, kuriuose ši kino juosta buvo demonstruota: pakvietimas į kino festivalį – jau yra nemenkas kūrybinės grupės pripažinimas, nekalbant apie ten pelnytus apdovanojimus, kurių jau yra ne vienas.

Autorės buvo dėkingos, kad ir šilutiškiai žiūrovai turėjo ko paklausti bei pasakyti apie kino filmą „Kvėpavimą į marmurą“. Pokalbis tęsėsi ir po filmo peržiūros, ir jam pasibaigus. Šį filmą žiūrėjo ir keletas Šilutės vaikų teisių darbuotojų, kurios filmą matė ir suprato per savo prizmę: jos jis pasirodė labai tikroviškas.

Šilutės kultūros ir pramogų centro darbuotojai planuoja autorinio bei nekomercinio kino vakarus padaryti tradiciniais.

Be the first to comment on "Autorinis kinas atkeliavo į Šilutę"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*