Atvirukuose išsakyti linkėjimai Lietuvos 100-mečio proga

Valstybės atkūrimo šimtmečio proga Pamario krašto gyventojai Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje ir seniūnijų centrų bibliotekose turėjo galimybę rašyti ir nemokamai išsiųsti (rėmėja ­– Šilutės rajono savivaldybė) sveikinimus emigravusiems į užsienį savo giminaičiams, draugams, pažįstamiems.

Šią akciją inicijavo Šilutės kultūros ir pramogų centras, pakvietęs Šilutės rajono darželinukus ir mokinius prisidėti prie Lietuvai svarbios istorinės sukakties minėjimo, dalyvauti „Šimtmečio atviruko“ piešinių konkurse. Iš viso 17 konkurso laureatų sukūrė 15 piešinių. Kitoje kiekvieno atviruko pusėje yra piešinio autoriaus ar jų grupės pavardės, vaikų amžius bei nuoroda „Šimtmečio atviruko“ konkurso laureatas,  ženklas „Atkurtai Lietuvai 100“.

Atvirukuose išsakyti linkėjimai svečiose šalyse gyvenantiems lietuviams greičiau sugrįžti į tėviškę, dažniau lankytis gimtinėje, kartu švęsti Lietuvos gimtadienį. Sveikinamos ir lietuvių bendruomenės, įsikūrusios užsienyje. Nostalgiškus jausmus tėvynei sukelia vėliavos spalvomis užrašyti šilti žodžiai artimiems žmonėms.

Iš viso užrašyti ir bus išsiųsti adresatams 147 atvirukai.

Dalia Vasiliauskytė
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyrius

Be the first to comment on "Atvirukuose išsakyti linkėjimai Lietuvos 100-mečio proga"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*