Aštuntas bloknotas buvo atvertas Kaune

E.Vidrinskas ir jo kolega A.Karalius atidarant parodą Kaune.

Savaitgalį Kauno galerijoje „Urbana“ buvo atdaryta Egidijaus Vidrinsko eskizų paroda „VIII bloknotas“. Kauniečiai pirmieji galės susipažinti su šilutiškio architekto darbais, kuriuose pavaizduotas Pamario, ir ne tik, grožis bei savitumas.  

11947754_1052044301497135_4515727299571735666_o

Šilutiškis E.Vidrinskas.

Ne vienas, greičiausiai, yra pastebėjęs E. Vidrinską įvairių renginių metu fiksuojant ką bloknote. Galima jį pamatyti ir tiesiog miesto centre, kur trumpam sustojęs ką greitai piešdavo. Taip šilutiškis jau kiek daugiau kaip metai eskizuoja įvairias architektūrines ar urbanistines detales bei į akis krentančius dalykus. Tokių greitai nupiešiamų darbų kūrimas seniau buvo labai įprastas architektams, kai reikėdavo pasižymėti vietas, kur turėdavo atsirasti pastatai, tvarkoma aplinka ar numatomi kokie darbai. Atsiradus skaitmeniniams fotoaparatams, ranka piešiamų eskizų tiesiog nereikėjo, nes viskas buvo labai paprastai ir patogiai fiksuojama.

Grįžti prie eskizų E.Vidrinską prieš kiek daugiau nei metus paskatino Olandijoje išsikrovusi fotoaparato baterija. Tenykščiai vaizdai buvo nuostabūs, tad, norėdamas juos užfiksuoti, jis ėmėsi juos tiesiog piešti. Tokių eskizų kūrimas tęsėsi ir grįžus namo – architekto rankinėje atsirado specialus bloknotas bei gerokai patobulėję eskizavimo įrankiai.

Savo darbus E. Vidrinskas skelbdavo savo feisbuko paskyroje. Tai pastebėjo jo kolega kaunietis architektas Audrys Karalius ir pakvietė surengti parodą netoli Kauno Architektų namų esančioje galerijoje „Urbana“. Šilutiškis iš ties turėjo ką parodyti, nes turi užfiksavęs daug Šilutės miesto vaizdų bei jau yra dalyvavęs trijose pleneruose – Kintuose, Rusnėje ir Rietave. Tad atsirinkti būta iš ko.

Kaune eksponuojama trisdešimt jo darbų, atrinktų iš bemaž dvylikos jo eskizų albumų. Labai simboliška, kad parodos „VIII bloknotas“ Kaune atidarymo metu dalyvavo ne tik architektai, pažįstami, bet „Nemuno“ žurnalo redaktorė Erika Drungytė. Architektas iš Nemuno deltos savo kūryba prisidės prie šio žurnalo atgimimo.

Daugiau E.Vidrinsko darbų galima pamatyti jo feisbuko paskyroje Egidijus Vidrinskas

06 05 03 02 01 04

 

Be the first to comment on "Aštuntas bloknotas buvo atvertas Kaune"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*