Apie „Rusnės festivalį 2016“

Jau visą eilę metų vasaros pradžioje didžiausioje Lietuvos saloje rengiamas „Rusnės festivalis“. Šiais metais – jis jau septintasis. Ir kaip visada, jo rengėjai žada ne tik daug „gyvos“ muzikos, bet ir nemažai pramogų. 

Pramogos

Tradiciškai festivalis Rusnėje vyks pievelėje ant Atmatos upės kranto, šalia senojo tilto. Čia bus įrengta scena, kurioje muzikantai ir gros. Pievelėje taip pat bus rengiamos ir įvairios pramogos.

Jau ne vienerius metus – festivalis trunka dvi dienas. Birželio 11 – šeštadienį – diena labiau skirta pramogoms visai šeimai. Kaip sakė festivalio sumanytojas bei pagrindinis rengėjas Vygantas Stoškus, nuo 14 valandos čia bus surengtos įvairios atrakcijos. Be įprastų batutų ar pripučiamų kalnelių, norintieji savo jėgas galės išmėginti ant netradicinio skersinio („turniko“). Jis bus judantis, dėl to gerokai apsunkins norinčius pademonstruoti jėgas bei ištvermę. Taip pat bus ir galimybė pakabintu lynu persikelti per upę. Tiesa, ne per Atmatą, o per simbolinę, nes lynas bus pakabintas tarp dviejų medžių, kuriuos skiria beveik 60 metrų atstumas. Daugelis numatytų rungčių bus įvertintos piniginiais prizais.

Tradiciškai šeštadienį rengiamas ir šokių maratonas. Jo trukmė – 5 valandos. Jei per tą laiką nepaaiškės ištvermingiausia pora, nugalėtojus paskelbs komisija, kurių laukia solidus prizas.

Šiais metais pramogų mėgėjus laukia naujiena – „Putų šou“. Specialia mašina bus gaminamos putos, kuriose pageidaujantys galės pašėlioti.

Šeštadienio vakaras baigsis grupių „Klasiokai“ ir „Bebras“. Nuo 22 valandos programoje numaryta „Akustinės muzikos naktis“. Tuomet bus grojama ir muzikuojama be specialaus įgarsinimo. Po šios dalies – specialiame ekrane bus rodomi lietuviški muzikiniai klipai.

Muzikinė dalis

Sekmadienis – pagrindinė festivalio diena. Nuo 14 valandos vyks gyvai grojančių Lietuvos jaunimo muzikos grupių festivalis – konkursas „Gyva muzika yra muzika“. Čia varžysis ir gros grupės „Sirupas“, „Marabu band“ (Pasvalys), „Red band“ (Telšiai), „Litroll“, muzikantai iš Šiaulių universitetinės gimnazijos „Ekstra“. O taip pat svečiai iš Estijos grupė „Inerts“, „Nevalyk lentos“ iš Gargždų, roko grupė „Štabas“, „Green-walls“ (Kaunas) bei šilutiškių „Garsas“.

16 val. 30 min. solinį koncertą dovanoja „Lietuvos balso nugalėtoja“ Kotryna Juodzevičiūtė ir Gintarė Muraulaitė. Po to gros grupės „Soul Wings“, „Džafa“.

Viskam tam pasibaigus 18 valandą prasidės Lietuvos ir užsienio Country muzikos grupių koncertas. Jame gros specialiai iš Amerikos atvykę profesionalus country muzikantas Doug Adkins su grupe. Bus pagerbta sena pasaulinė grupė, jai skiriant programą „Creedence tribute“. Taip pat dalyvaus Alvita ir latvių grupė „New Day“, „Age“, naują programą su Virgiu Stakėnu pristatys šilutiškių „Karčema“. Šoks ir „Salūnas“ bei „Dakota“.

Daugiau naudingos informacijos galima rasti festivalio svetainėje rusnesfestivalis.lt

Rusnės-plakataz2

 

1 Comment on "Apie „Rusnės festivalį 2016“"

  1. Girdėjau renginys mokamas?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*