Ant kūrybos sparnų

Pagėgių savivaldybės viešoji biblioteka į renginių ciklą, skirtą Bibliotekų metams, įtraukė ir savo bičiulius – Pagėgių palaikomojo gydymo, slaugos ir senelių globos namų gyventojus bei Dienos užimtumo centro lankytojus. Jie visą mėnesį biblioteką puošė savo rankdarbių paroda „Ant kūrybos sparnų“.

„Džiugu, kad 2015 metus Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė Bibliotekų metais, juos Pagėgiuose pasitikome krašto gyventojų kūrybos įkvėpti. Juk kuriantys, skaitantys ir trokštantys prisiliesti prie meno žmonės kuria apie save gražesnį, tyresnį, geresnį pasaulį. Ir šios parodos darbeliai atspindi kūrėjų pasaulį – kartais labai nedidelį, netobulą, siaurą, dažnai sukaustytą negalios, tačiau šie žmonės gyvena, dirba, kuria, jie ir mus moko pastebėti gamtos grožį, mus supančią aplinką. Šių darbelių autoriai dažnai yra vedami už rankos, padrąsinami, skatinami nuolat šalia esančių gerųjų vadovių, šių Namučių personalo – socialinių darbuotojų, administracijos, direktorės Reginos Narušienės. Taip šių kūrėjų pasaulis tampa didelis, skaidrus ir visaapimantis… Šiuo savitu pasauliu jie leido pasidžiaugti ir mums, čia susirinkusiems“, – renginio dalyvius ir svečius sveikino Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Elena Stankevičienė.

Pagėgių palaikomojo gydymo, slaugos ir senelių globos namų direktorė Regina Narušienė pasidžiaugė, jog jau ne vienerius metus graži draugystė jungia biblioteką ir jos vadovaujamą įstaigą, ne kartą čia eksponuotos globos įstaigos gyventojų rankdarbių parodos, jie lanko bibliotekos renginius, noriai bendrauja su krašto menininkais. Direktorė pakvietė visus susirinkusius drauge atrasti savo meninį pašaukimą įsijungiant į Dienos užimtumo centre vykdomas kūrybines veiklas. Beje, jų metu ir gimė ši fantazijos polėkio nestokojanti, įvairaus kūrybinio žanro darbų paroda. Viena iš ekspozicijos „Ant kūrybos sparnų“ kuratorių – socialinė darbuotoja Vaiva Mikailionytė – paatviravo, jog ši paroda, sudaryta iš daugiau negu šimto eksponatų, brandinta ne vienerius metus: „Kai kurių kūrinių „gimimui“ pakanka kelių mėnesių, kitų – prireikia daugiau laiko ir pastangų“, – sakė Vaiva.

Rankdarbių parodos „Ant kūrybos sparnų“ pristatymo popietėje dalyvavo dauguma darbų autorių, kurių kiekvienas žiūrovams pristatė savo kūrinius, atskleidė kai kurias mažas jų pagaminimo paslaptis, kalbėjo apie savo kūrybinį kelią. Pagėgių krašto rašytoja Stasė Valužienė akcentavo, jog meniškumas žmonėms yra įgimta dovana ir tai matoma eksponuojamoje parodoje. Lietuvai pagražinti draugijos Pagėgių skyriaus pirmininkė Ona Poškienė linkėjo visiems parodos bendraautoriams ir ją parengti padėjusiems socialiniams darbuotojams ilgos ilgos, niekad nesibaigiančios kūrybinės kloties.

Pagėgių palaikomojo gydymo, slaugos ir senelių globos namų direktorei Reginai Narušienei bei šios įstaigos darbuotojoms įteiktos gėlės, o parodos darbelių autoriams – rašikliai bei Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos bibliotekininkių pagamintos užrašų knygelės, kurių viršeliuose – širdingi palinkėjimai.

Džiugiomis, pakiliomis emocijomis nuspalvinta popietė suartino ir nepaliko abejingo nei vieno: visiems dalyviams pristačius savo tapybos, nėrimo, mezgimo, dailės, aplikacijos, dekupažo ir kitokio meninio žanro kūrinius prie arbatos puodelio netilo autoriams „beriami“ smalsūs ir išmoningi klausimai apie kūrybinių idėjų gimimą, apie įkvėpimą, apie ateities planus.

Sonata Vitkutė
Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Nuotraukų autorė Asta Andrulienė

1 2 3 4 5 6 9 10 11

 

Be the first to comment on "Ant kūrybos sparnų"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*