Andriaus Sirtauto nendrinis „Lopšys“ džiugins Juodkrantės svečius 

„Lopšys“ plaukia į vietą.

Daugiau kaip dešimtmetį Juodkrantėje, Gintaro įlankoje ant vandens, vasaros laikotarpiu įrengiamas nendrinių skulptūrų parkas. Turintieji idėjų jas kurti, galėjo dalyvauti Krušių nerijos nacionalinio parko rengiamame konkurse „Kuršių nerijos gyvoji gamta“. Savo siūlymą nusiuntė ir Andrius Sirtautas, Šilutės meno mokyklos dailės mokytojas. 

Iš 29 savo darbus šiais metais pasiūliusiųjų autorių jis tapo vienas iš keturių, kuriems buvo suteikta teisė tokias skulptūras per surengtą simpoziumą pagaminti ir Gintaro ją įlankoje pastatyti. Šie darbai labiausiai atitiko šių metų temą „Kuršių nerijos gyvoji gamta“.

„Jei geras bulviakasis – pavasarį būna lopšys…“, – kaip visada nestokojantis smagaus humoro apie savo pasiūlytą idėją kalbėjo šilutiškis. „Lopšys“ penkių metrų aukščio nendrinė skulptūra ir buvo skurta bei įkurdinta Gintaro įlankoje ant vandens.

Į šį simpoziumą Juodkrantėje išvyko iškart po Šilutės miesto šventės, kurios metu buvo pradėtas realizuoti projektas „Bendruomenės siena“. Jis vadovavo Meno mokyklos mokiniams, kurie ir kūrė eskizus būsimai istorinei sienai.

Juodkrantėje jam talkino šilutiškiu iki šiol vadinamas istorikas Darius Barasa.

Pagal tradiciją, Gintaro įlankoje ant vandens pastatytos skulptūros iš nendrių, per rudens lygiadienį – rugsėjo 22 dieną – bus iškilmingai sudegintos.

Nuotraukos A.Sirtauto.  

Leave a comment

Your email address will not be published.


*