Akcija „Kalėdos su knyga“ baigėsi apdovanojimais

Triukšmingai ir linksmai gruodžio 20 dieną vyko Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus organizuotas skaitymo akcijos „Kalėdos su knyga“ apdovanojimų renginys.

Būrys jaunųjų bibliotekos bičiulių ir jų tėvelių akcijos užbaigimo proga buvo pakviesti dalyvauti renginyje bei kalėdinėje viktorinoje „Kalėdų Kalėdos“. Susirinkusieji traukė burtus, kam teks varžytis kalėdinėje viktorinoje. Dešimt komandų sėdo prie stalų su komandų pavadinimais. Žaidėjams teko atsakyti į muzikinius, vaizdinius bei teorinius klausimus, susijusius su gražiausia metų švente. Įtemptai kovai pasibaigus ir suskaičiavus balus buvo paskelbta nugalėtojų komanda „Rudolfai“, surinkusi 18 taškų. Jai biblioteka padovanojo smagią pramogą – apsilankymą Lazerių kambaryje.

Kalėdinę atmosferą sukūrė ne tik šventiškai pasipuošusios renginio vedėjos, Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkės Kristina Kelmelienė bei Ilona Jonikaitė, dalyvius linksmino ir Šilutės Vydūno gimnazijos mokinė Austėja Rudytė, kuri ukulėle atliko Egidijaus Sipavičius muzikinį kūrinį „Krenta sniegas“. Šokėjų grupė „Snieguolės“ sušoko kalėdinį šokį pagal visiems žinomą Lietuvos muzikos atlikėjų Irūnos ir Katažinos dainą „Švęsim Kalėdas kartu“. Šios merginos yra nuolatinės bibliotekos bičiulės ir šokio mokėsi interaktyvių pramogų salėje, laisvu laiku po pamokų. Smagi renginio didžėjaus Grinčo parinkta muzika kėlė šokiui visus renginio dalyvius bei svečius, salėje įsivyravo šventinė atmosfera.

Renginio kulminacija tapo skaitymo akcijos „Kalėdos su knyga“ apdovanojimų ceremonija, kurios metu bibliotekininkės burtų keliu išrinko tris nugalėtojus, laimėjusius pagrindinius prizus. Simbolinėmis dovanėlėmis bei diplomais buvo apdovanoti ir kiti akcijos dalyviai.

Didžiulio pasisekimo sulaukęs renginys ir akcijos dalyvių skaičius įkvėpė organizuoti dar ne vieną tokio masto renginį bei skaitymo akciją, praturtinančią vaikų kasdienybę, skatinančią draugystę su knyga bei suartinančią šeimas.

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Be the first to comment on "Akcija „Kalėdos su knyga“ baigėsi apdovanojimais"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*