15-oji emalio meno laboratorijos Kintuose uždarymas

Rugpjūčio 12 dieną, 15 valandą, Kintų Vydūno kultūros centre stovyklos uždarymo metu, dailininkai eksponuos emaliuotų pašto ženklų dėlionę ir dovanos Lietuvos valstybės šimtmečiui skirtą emaliuotą atvirlaiškį.

Šiais metais dailininkai buvo pakviesti pakeliauti Pamario krašto senuoju pašto keliu. Prisiminti ir susipažinti, kaip prieš kelis šimtmečius per šį kraštą iš Karaliaučiaus į Klaipėdą keliavo ne tik naujausios žinios, bet svarbūs asmenys, karališkos šeimos atstovai. Šiuo keliu išvykdavo mokytis šio krašto šviesuoliai – Liudvikas Rėza, kuriam į Karaliaučiaus universitetą surinktą lietuvių tautosaką siuntė dvarininkas iš Muižės E.V.Berbomas. Sausumos ir vandens keliais į Tilžę ar Karaliaučių  keliavo Vydūnas, Hermanas Zudermanas, Martynas Jankus, Jurgis Zaurveinas, knygnešiai ir kiti šviesos skleidėjai. Dailininkai buvo įkvėpti šios Lietuvos dalies įspūdžius papasakoti per emaliuotą pašto atviruką, kuriuo kaip simboliu siunčiama naujausia žinia ir kelionės įspūdžiai.

Vis_dalyviai

Kinų emalio laboratorijoje šiais metais kūrė Mariam Dzidzikasvili išį Gruzijos, Olga Erokhova ir Elena Sakharova iš Rusijos bei Lietuvos menininkai Singrida Jurkšaitytė, Gvidas Latakas, Aušra Mačiulaitienė, Julius Vaitkus ir Varanavičienė.

Be the first to comment on "15-oji emalio meno laboratorijos Kintuose uždarymas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*