2018 metų „Sidabrinės nendrės“ laureatu tapo Medardas Urmulevičius

M.Urmulevičius pirmas iš kairės, centre - Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis ir Bronius Venclova bėgimo šventėje Inkakliuose. E.Lukošiaus nuotrauka.

Dešimties narių „Sidabrinės nendrės“ komitetas 2018 metų „Sidabrinės nendrės“ premiją skyrė švėkšniškiui pedagogui, Šilutės sporto mokyklos lengvosios atletikos treneriui Medardui Urmulevičiui.

Kaip skelbiama oficialiame šio komiteto pirmininko Tomo Budrikio pasirašytame dokumente, treneris Medardas Urmulevičius 1954 m. baigė Švėkšnos „Saulės“ vidurinę mokyklą (dabartinė „Saulės“ gimnazija). Jis buvo TSRS moksleivių spartakiados čempionės Genovaitės Kiūdytės, daugelio kitų sporto meistrų, Lietuvos įvairaus amžių grupių čempionų ir prizininkų treneris.

Pedagogas taip pat įvertintas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino 2-jo laipsnio medaliu (1995), medaliu „Už nuopelnus Lietuvos sportui“ (1991), aukso medaliu „Už nuopelnus Lietuvos lengvosios atletikos sportui“ (2005), o taip pat daugeliu kitų garbingų apdovanojimų. Be to, M.Urmulevičius yra  Lietuvos nusipelnęs mokytojas bei treneris.

„Sidabrinė nendrė“ – tai aukščiausia Šilutės rajono savivaldybės premija, teikiama asmeniui ar kolektyvui už ypatingus darbus ir nuopelnus garsinant Šilutės kraštą.

Be M.Urmulevičiaus, 2018 metų „Sidabrinės nendrės“ premijai taip pat buvo pasiūlyti poetas, bėgimo entuziastas, ilgametis bėgimo Ventė – Kintai iniciatorius ir rengėjas Romas Bernotas ir senosios laivadirbystės tradicijų puoselėtojas iš Rusnės Simas Knapkis.

Ši premija įteikiama per Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo dieną kovo 11-tąją.

1 Comment on " 2018 metų „Sidabrinės nendrės“ laureatu tapo Medardas Urmulevičius"

  1. Stasys | 2018-02-15 at 11:55 |

    seniai buvo vertas šios nominacijos

Leave a comment

Your email address will not be published.


*