Pagėgių Vydūno bibliotekoje pristatyta tapybos paroda „Saulius Kruopis ir draugai“

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenė pakvietė kraštiečius bei miesto svečius į Lietuvos dailininkų sąjungos nario, Nidos menininkų asociacijos „Tiltas“ vadovo, fotomenininko, tapybos plenerų organizatoriaus Sauliaus Kruopio (Vilnius) tapybos parodos „Saulius Kruopis ir draugai“ pristatymą. Bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Ramutė Vaitkuvienė teigė, kad bibliotekai didžiulė garbė ir pasididžiavimas, jog švenčiant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį bei minint 150-ąsias Vydūno gimimo metines praplečiamas šaunių draugų ratas…

Pagėgių bendruomenės pirmininkas Edmundas Incius pasidžiaugė susipažinęs su dailininku Sauliu Kruopiu, su kuriuo pavyko organizuoti tapybos plenerą Pagėgiuose. Dailės pleneras skirtas Lietuvos šimtmečiui, prasidėjo birželio 28 d. Į Pagėgius susirinko profesionalūs menininkai: iš sostinės atvyko Gintaras Palemonas Janonis, Skaidrė Butnoriutė, Saulius Kruopis, iš Šiaulių – Kazys Bimba, Dalvytis Ūdrys, iš Lentvario – Adelė ir Augenis Kaspučiai, iš Ignalinos – Nijolė Kūjalytė.

Dailininkas Saulius Kruopis pasakojo apie savo kūrybinį kelią ir apie draugus, dalijosi paslaptimis, iš kur kyla meniniai sumanymai ir kaip jie perteikiami drobėse. Kūrėjas pagėgiškiams prisistatė kaip Nidos menininkų asociacijos „Tiltas“ vadovas ir tapybos plenerų organizatorius, iliustruodamas šią veiklą skaidrėmis.

Sveikindamas svečius šiltus žodžius kūrėjams skyrė Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis, kiekvienam plenero dalyviui įteikęs Pagėgių krašto Garbės piliečio (2016) doc. dr. Martyno Purvino knygą „Mažosios Lietuvos panemuniais ir pamariais. II knyga“. Sauliui Kruopiui meras dovanojo Pagėgių krašto Garbės piliečio (2010), doc. dr. Vaclovo Bagdonavičiaus ir literatūrologės prof. dr. Aušros Martišiūtės-Linartienės monografiją „Vydūnas“.

Kūrybinės sėkmės plenero dalyviams linkėjo Pagėgių Šv. Kryžiaus parapijos klebonas Kazys Žutautas, buvusi ilgametė bibliotekos vadovė Elena Stankevičienė, Algimanto Mackaus gimnazijos dailės mokytoja–metodininkė Virginija Kariniauskienė, Stoniškių pagrindinės mokyklos dailės ir technologijų mokytoja-metodininkė Liucija Bungardienė, Rambyno regioninio parko direktorė Diana Milašauskienė, VšĮ Pagėgių krašto turizmo informacijos centro vadovė Ilona Meirė, bičiuliai ir pagėgiškiai…

Renginį muzikiniais garsais papuošė Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos gimnazistė Ema Grodeckaitė.

Plenero organizatoriai Edmundas Incius ir Saulius Kruopis informavo, kad plenero uždarymo iškilmėse, liepos 6 d., plenero dalyviai visuomenei pateiks Pagėgiuose sukurtus savo darbus.

Ramutė Vaitkuvienė visos bibliotekos bendruomenės vardu parodos autoriui Sauliui Kruopiui įteikė reprezentacinį leidinį „Pagėgiai. Šis kraštas kaip muzika…“, o atlikėją Emą Grodeckaitę pagerbė saldžia dovanėle.

Dailininko Sauliaus Kruopio tapybos parodą „Saulius Kruopis ir draugai“ galite aplankyti Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje nuo 2018 m. liepos 2 d.

Asta Andrulienė
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Bibliografijos-informacijos skyriaus vedėja

Be the first to comment on "Pagėgių Vydūno bibliotekoje pristatyta tapybos paroda „Saulius Kruopis ir draugai“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*